Slik ser den ut i solnedgang, Cat største hydrauliske graver Cat 6120B H FS.

Verdens største hydrauliske graver

Cat gjør monsteret tilgjengelig i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Caterpillar har denne høsten skrudd sammen prototypen på verdens største hydrauliske gravemaskin for gruveindustrien.

Med opp til 65 kubikkmeter i skuffa er kjempegraveren en effektiv maskin.

Cat 6120B H FS heter maskinen som også er stappfull av hybridteknologi. Den teknologien, som du også finner i Cats første hybridgraver Cat 336E H, gjør at man ifølge produsenten sparer rundt 25 prosent av drivstoffkostnadene per utgravede tonn.

Mye større

Cat 6120B H FS er mye større enn den største hydrauliske graveren Cat har hatt, nemlig 6090 FS. Det nye monsteret veier 1270 tonn mot lillebrorens 980 tonn. For å drive de 1270 tonnene, er prototypen utstyr med en motor som yter 3360 kW (4500 hk).

Skuffa er selvsagt dimensjonert etter moderskipet, og tar alt fra 46 til 65 m 3 i slengen, avhengig av massens tetthet. Dette gjør at maskinen kan fylle de aller største tipptruckene på tre eller fire skuffer.

Lagrer energien

Hybridteknologien i maskinen lagrer energien fra svingebevegelsene og fra senkning av bommen i akkumulatorer, og frigjør senere den samme energien til det hydrauliske systemet når behovet er på topp i selve graveprosessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prototypen er bygget ved Caterpillar-fabrikken i South Milwaukee i Wisconsin, der den også går i prøvedrift. Planen er at fremtidige versjoner av Cat 6120B H FS skal bygges sammen sted, og at de vil bli tilgjengelig på markedet i første kvartal 2014. 

Liker du store ting? Vel her er mer av det største:

Verdens største elg
Hitachi med 500-tonns tipptruck
Verdens største snøsmelter
Inni kranskauen svær
Verdens største gravemaskiner forandre landskapet
Hitachis største forgraver

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS