RYKKER TIL ITALIA: Cokstile har oppnådd en rekke topp-prestasjoner. Nå blir 6-åringen italiener.
Sport
RYKKER TIL ITALIA: Cokstile har oppnådd en rekke topp-prestasjoner. Nå blir 6-åringen italiener. (Foto: Roger Svalsrød)

Superhesten solgt for to millioner

Jan-Erik Andresens 6-årige traver Cokstile gjør italiener av seg.

For 20.000 euro, eller om lag to millioner kroner, skifter den eier.

– Man må også bruke litt fornuft i dette gamet. Det vil ta svært lang tid før Cokstile vil trave inn ytterligere to millioner, så jeg valgte å selge, sier Kolbotn-karen  Andresen til Oppegård Avis.

Opp- og nedturer

Cokstile toppet sine sportslige prestasjoner da han vant Norsk Trav Derby for to år siden. Ved siden av har han gjort en rekke topp-prestasjoner, men også gått på store nedturer som følge av store fysiske utfordringer med lungene.

HESTE-EIER: Jan-Erik Andresen har flere hester som kan bli store stjerner. Foto: Roger Svalsrød

I år har hesten prestert meget bra, blant annet ved å vinne Steinlagers minneløp på Momarken, men også skuffet. Det gjort han ikke på Sørlandets travpark søndag, da han pyntet på sin egen, norske rekord da han blåste rundt banen på smått fantastiske 1.11.7.

Nye stjerner

Tro nå endelig ikke at Andresen har gitt opp å få fram nye stjerner. –Jeg eier, og er medeier, i en rekke hester, som har framtiden foran seg.  Det er spenningen som ligger i hestenes uviste potensiale som på mange måter driver meg, sier Andresen.

Cokstile ble i hele den norske karrieren trent av Jan Kristian Waaler og kjørt av Lars Anvar Kolle. Han startet 32 ganger, tok 13 førstepremier og 14 øvrige plasseringer. Rekorden på autostart var 1.10.00, volte 1.11.7.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen