TUSSETJERN OPEN WATER: Tussetjernet er perfekt øvingsområde for å forberede seg til Oslo Open Water som var 19. august, hvor man svømmer den 1000 meter lange løypa rundt Tjuvholmen.
Sport
TUSSETJERN OPEN WATER: Tussetjernet er perfekt øvingsområde for å forberede seg til Oslo Open Water som var 19. august, hvor man svømmer den 1000 meter lange løypa rundt Tjuvholmen. (Bilde: Privat)

Svøm deg sprek

KIL Triathlon har en svømmeløype i Tussetjernet - som også du kan bruke!

Du trenger ikke å betale for tilgang til svømmehall for å ha svømmeløype!

I Tussetjernet har Koltobn IL Triathlon sørget for en løype alle kan bruke - det eneste du må kjøpe er nok en våtdrakt.

SPREKING: Erik Guldhav er leder i KIL Triathlon, og deltok på Tjörn Triathlon i Sverige siste helgen i august.
SPREKING: Erik Guldhav er leder i KIL Triathlon, og deltok på Tjörn Triathlon i Sverige siste helgen i august. Foto: Privat

– Nå som det begynner å bli kaldere i været, bør man bruke våtdrakt. Det er nok derfor flest triathlon-utøvere har brukt løypen, fordi vi har våtdrakter. Men løypen er naturligvis for alle som vil svømme, forsikrer Erik Guldhav, leder i KIL Triathlon.

Les ogs: De løp Ingierkollen Opp 2017

Det er ikke en ny løype, for den har vært der i halvannet år. Men det er nok ikke mange andre som vet om den annet enn triathlon-utøverne. 

Les også: – Det er først nå jeg lever!

Magnusrunden

Guldhav anbefaler å begynne ved flytebrygga. Derfra ser du bøyene som ligger i en slags trekant, og det er altså "Magnusrunden" - KIL Triathlons egen treningsrunde.

Guldhav forklarer at det var Magnus Kjelland Olsen som var selve støperen av løypen.

Les også: Nok et tap for Kolbotn

– Han støpte sementklossene på bunnen i fullt dykkerustyr. Bøyene er nemlig festet til bunnen med kjetting, og er temmelig solide. De utgjør en løype på omtrent 500 meter, og passer perfekt for triathlon-utøvere, svømmere, og helt vanlige folk som bare vil ta seg en liten tur!

PS! Saken fortsetter under bildet!

KIL TRIATHLON: Her skal triathlon-gruppa snart ut i vannet for å øve seg på Oslo Open Water som var 19. august..
KIL TRIATHLON: Her skal triathlon-gruppa snart ut i vannet for å øve seg på Oslo Open Water som var 19. august.. Foto: Privat

KIL Triathlon

KIL Triathlon har over 30 medlemmer, hovedsakelig voksne menn.

Gruppen ble opprettet for halvannet år siden, og de var ikke mer enn seks-syv stykker som startet det hele.

Les også: Knut overtar fotball-damene

– Vi har litt problemer når det kommer til svømmingen, for på vinteren kan vi ikke svømme i Tussetjern, av helt naturlige årsaker. Men i Sofiemyrhallen er kapasiteten sprengt, og vi vet faktisk ikke helt hva vi gjør hvis vi får mange flere medlemmer, sier Guldhav.

KJØLIG: Man bør ha på seg våtdrakt framover, for det blir kaldere og kaldere.
KJØLIG: Man bør ha på seg våtdrakt framover, for det blir kaldere og kaldere. Foto: Privat

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen