Tatt imot som helter

Paralympics-heltene Johannes Birkelund og Eirik Bye kom i går kveld hjem til Østre Greverud. Der ventet en festmottagelse fra skigruppen i OI.

De har prestert stort og vært flotte representanter for både Norge og Oppegård IL under de paralympiske leker i PyongChang i Sør Korea denne vinteren. I går var endelig tiden inne for at heltene skulle vende hjem.

Johannes Birkelund og Eirik Bye har konkurrert med flagget på brystet under lekene langt, langt borte fra lille Oppegård. I går var tiden inne for å ta imot sin velfortjente hyllest fra sine egne.

Les også: Retning PyeongChang

Skigruppen og idrettslaget hadde kake med OL-ringer på plass, OI-flaggene vaiet, og da heltene ankom skiløypen, stimlet det seg sammen av små skiutøvere som ønsket de to velkommen hjem.

NB! Saken fortsetter under bildet!

KAKE OG FEST: Ingen hadde noe imot å spise en flott, olympisk kake! Foto: Anders Nordheim Dahl

– En stor bragd

Styreleder Vidar Fålun i OI var svært glad for å kunne ta imot klubbens olympiske helter.

– I Oppegård har vi ikke så mange olympiske utøvere, og da tenker vi at det er viktig å feire denne dagen når gutta kommer tilbake igjen.Vi er veldig stolt av disse to gutta og de er gode forbilder for andre skiutøvere i OI, sa Fålun under mottagelsen.

Les også: Hyllet for sin fantastiske innsats for OI

Birkelund hadde en fantastisk sprintøvelse hvor han dessverre ikke nådde til finalen, og han gjorde det også godt i tikilometeren, hvor han endte på tyvendeplass.

Les også: Retning PyeongChang

Eirik Bye tok blant annet sølv på stafetten, bronsemedalje på sprint og syvendeplass på tikilometeren under lekene. 

– Alle som driver med ski vet at det krever mye for å bli en god skiløper. Man må trene i mange år og være veldig dedikert for å komme på et slikt nivå, og det står det respekt av. Det er rett og slett imponerende det de har klart å få til, sa Fålun.

PS! Se video fra mottagelsen i videovinduet øverst i saken!

HYLLET SOM HELTER: Eirik Bye og Johannes Birkelund fikk litt av en mottagelse da de kom hjem til Østre Greverud i går. "Hele" skigruppen var tilstede for å hylle våre paralympiske helter. Foto: Anders Nordheim Dahl

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen