I TROPPEN: Isabell Herlovsen var selvskrevet i VM-troppen.
Sport
I TROPPEN: Isabell Herlovsen var selvskrevet i VM-troppen.

To Kolbotn-damer til VM

Torsdag ble to av Kolbotn-spillerne tatt ut i troppen som reiser til sommerens kvinne-VM i fotball i Frankrike.

Den offensive duoen Karina Sævik (23) og Isabell Lehn Herlovsen (30) blir Kolbotns «representanter» i VM som altså spilles i Frankrike fra 7. juni til 7. juli.

Norge spiller gruppekamper mot Nigeria 8. juni (i Reims), vertsnasjonen Frankrike 12. juni (i Nice) og Sør-Kores 17. juni (i Reims).

– Det er ingen store overraskelser og spillere vi kjenner godt. Vi har jobbet med en kjernetropp i perioden fra EM og til nå, og jeg synes vi har en velbalansert tropp. Det er noen mesterskapsdebutanter og en del etablerte. Det er også spennende med de yngre som kommer fra U23-landslaget, som har gjort det bra og nå etablert seg i vår tropp, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Debutant

Blant mesterskapsdebutanter er Karina Sævik som har tre A-landskamper så langt. Lehn Herlovsen tilhører «motsatt ende» når det kommer til landslagsrutine med sine 125 A-landskamper!

– Det er noen posisjoner vi har tenkt ekstra mye på, men vi har landet på dette til slutt. Jeg synes det er en velsammensatt tropp, fortsetter han.

Landslagstroppen samles om 18 dager, og avreise til Frankrike er 30. mai.

– Jeg er veldig fornøyd med forberedelsene inn mot dette mesterskapet og føler vi er godt forberedt. Vi gleder oss enormt til å sette i gang når vi møtes 20. mai, sier Sjögren.

PS: En tidligere Kolbotn-spiller som av mange er sårt savnet på landslaget, Lyon-spissen Ada Hegerberg, velger å fremdeles stå utenfor landslaget.

Her kan du studere hele landslagstroppen.

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen