GLEDER SEG TIL VÅREN: Det begynner å se lysere ut, men det er store mengder snø og utfordringer med is som påvirker årets fotballsesong. Einar Engedahl i Kolbotn Kvinnefotball håper på varmere vær, men påpeker at laget gjør alt de kan for å gi et adekvat tilbud, selv om Kong Vinter stadig setter dem på prøve.
Sport
GLEDER SEG TIL VÅREN: Det begynner å se lysere ut, men det er store mengder snø og utfordringer med is som påvirker årets fotballsesong. Einar Engedahl i Kolbotn Kvinnefotball håper på varmere vær, men påpeker at laget gjør alt de kan for å gi et adekvat tilbud, selv om Kong Vinter stadig setter dem på prøve. (Oppegård Avis)

Vinterlige utfordringer for lokalfotballen

Kong Vinter er på vei bort, men vinteren har vært tøff for lokalforballen.

I disse dager starter årets fotballsesong med kamper for 1500 fotballspillende barn, unge og toppseriespillere i kommunen hvorav 1000 av de i Kolbotn IL. Det tar ikke Kong Vinter spesielt hensyn til. Sofiemyr Idrettspark er badet i snø i store mengder.

Vi skal mange år tilbake i tid for å finne noe lignende. Inne på kontoret sitt på klubbhuset sitter daglig leder Einar Engedahl i Kolbotn kvinnefotball. Han sjekker været hver dag.

– Hehe, ja, jeg er inne på yr.no og sjekker værvarselet opptil flere ganger om dagen. Det siste jeg så nå var at det ser ut som det skal bli litt mildere i tiden som kommer. Ned mot et par minusgrader er bra om natten, men alt under (null) betyr at snøen ikke smelter, så vi håper det blir varmere fremover, sier han optimistisk.

NB! Saken forsetter under bildet

MYE SNØ: Det er mye snø på Sofiemyr for tiden, og det vil nok gå en stund før all snøen er borte igjen. Bilde: Oppegård Avis

Vinterdrift

Det er idrettslagene selv som står for vinterdriften av kommunens to, store kunstgressbaner på Sofiemyr og Østre Greverud. I år har arbeidet vært ekstra hardt med å holde tritt med snøen og kulden.

Les også: Vellykket mesterskap

– Drifts-/Brøytebudsjettene har vært veldig store og vesentlig høyere enn tidligere vintre. I tillegg til arbeidet med å holde det snøfritt, har det også vært en tykk is-såle på banen her på Sofiemyr, da den ikke har undervarme, som har gjort at den til tider ikke har vært forsvarlig å trene på. Nå ser det imidlertid litt lysere ut, så vi håper og jobber ut fra de forutsettingene som har, sier han.

Les også: Tatt imot som helter

– Det er klart at det er sportslig sett mange utfordringer rundt det å ikke få trene nok. Det har vært mange begrensninger for mange lag, og det er ikke noe vi verken slår oss til ro med eller er fornøyd med. Vi vil jo ha et godt tilbud til alle, sier Engedahl.

NB! Saken forsetter under bildet

GLEDER SEG TIL VÅREN: Det begynner å se lysere ut, men det er store mengder snø og utfordringer med is som påvirker årets fotballsesong. Einar Engedahl i Kolbotn Kvinnefotball håper på varmere vær, men påpeker at laget gjør alt de kan for å gi et adekvat tilbud, selv om Kong Vinter stadig setter dem på prøve. Bilde: Oppegård Avis

Føler på det

Men inni optimismen er det også en bekymring som gnager alle som driver med tilretteleggelse for fotball i kommunen, nemlig det å gi spesielt barn og unge et godt helårstilbud.

Les også: Brå slutt på NM-eventyret for Kolbotn-herrene

– Mens fotballen før var mer sesongbasert, er dette blitt en helårsidrett, og selv om foreldre og barn er tålmodige og har forståelse for situasjonen, er det ingen tvil om at både klubben og trener- og lagapparat i de enkelte lagene føler fryktelig på dette. Fotballen er kommunens største idrett og står for både mye verdiskapning og folkehelse, og mange lag har fått store begrensninger denne vinteren på tilbudet sitt, men været får vi dessverre ikke gjort noe med, sier han. Og med kun to store kunstgressbaner og en med oppvarming er det meget krevende.

NB! Saken forsetter under bildet

VINTERLIG: Det ser heldigvis bittelitt grønnere ut på kunstgresset. Bilde: Oppegård Avis

Dette gjøres

Likevel påpeker Engedahl at KIL gjør alt de kan for å få til et alternativt tilbud.

– Det kommer ut informasjon om treningstider og mer info om vårdelen av sesongen etter påske, men folk må nok belage seg på at det blir noen endringer og et mer redusert tilbud enn vi hadde håpet. Likevel holder vi i disse dager på å se på mulighetene for å leie banekapasitet i omliggende kommuner utover det vi allerede leier hos KFUM/Ekeberg. Så får vi håpe at værgudene bidrar til at dette vil gå så raskt som mulig, sier han.

Les også: Kolbotn-damene har fått ny samarbeidspartner

I mellomtiden skal også grusbanene klargjøres for spilling. Snøen der er ryddet, og forhåpentligvis vil dette være med på å demme opp for noe av "hullet".

– Kommunen åpner forøvrig naturgressbanene når det er forsvarlig, og vi må nok fort et stykke inn i mai måned før disse åpnes. Men vi får ta det som det kommer og gjøre vårt ytterste ut fra de forholdene som er akkurat nå, avslutter han

JOBBER PÅ: Grusbanene skal klargjøres for spill enn så lenge i påvente av at snøen og kulden skal forsvinne. Bilde: Oppegård Avis

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen