FIKK POKAL: Jennie Louise Godager og Vilde  Sjøberg-Nordahl med pokaler etter flott innsats for Kolbotn.
Sport
FIKK POKAL: Jennie Louise Godager og Vilde Sjøberg-Nordahl med pokaler etter flott innsats for Kolbotn. (Foto: Tomm Hansen)

Volleyballglede i Greverudhallen

Follo Miniliga startet denne helgen i Østre Greverud Idrettshall og 18 lag fra Oslo og Akershus deltok. Se video nederst i saken.

MINIVOLLEYBALL: Minivolleyball spilles på små baner med 2 eller 3 spillere på hvert lag. Foto: Tomm Hansen

Alle nivåer fra 1 til 5 ble praktisert i aldersgruppen 8 til 15 år. Det er nå fire år siden forrige turnering i Minivolleyball i Oppegård og et resultat av stadig tilsig av spillere i yngre alderstrinn i Kolbotn Volleyball.

FINGERNEM: Pernille Haukeland, Kolbotn gjør et fingerslag på øverste konkurransenivå. Foto: Tomm Hansen

Historisk har volleyball vært ansett som en idrett der man starter som tenåring men de siste årene har det vært en vellykket tilrettelegging for barn helt ned i førskolealder. Søndagens turnering i Østre Greverud Idrettshall viste frem spillere på alle aldersuavhengige nivåer fra 1 til 5.

Nivå 1 er tre hold på ballen før retur over nett. Nivå 5 er uten hold og det tillates også at ballen returneres på ett eller to slag dersom det er hensiktsmessig eller tvinges frem. Antall spillere per lag varierte mellom 2 og 3 og det gir mange balltouch og fin progresjon på spillet gjennom turneringsdagen. Totalt 74 kamper på fire baner og mange slitne og glade premievinnere.

Til toppen