IMPONERTE IGJEN: Merittlisten blir stadig lengre for Håvard Jørgensen og Sebastian Aak.
Sport
IMPONERTE IGJEN: Merittlisten blir stadig lengre for Håvard Jørgensen og Sebastian Aak. (Bilde: Knut Ringheim)

Sterke KIL-resultater i Sverige

Nok en gang imponerer bryterne til KIL. Denne gangen under Vætterncup.

Vætterncupen i bryting er et av Sveriges eldste og mest meritert brytestevner, i år deltok utøvere fra 6 forskjellige land. Norge stilte på herresiden med syv  brytere hvor tre av de kom fra Kolbotn.  Håvard Jørgensen, Sebastian Aak og Brage Haugmo Ringheim.

Sterkt av Håvard Jørgensen

Kjempetalentet 17 år gamle Håvard Jørgensen, som ble europamester for ungdommer ifjor, stilte i den tøffe 66 kg klassen med  mange erfarne svenske seniorer.  Men Håvard kjempet seg frem til finalen på tross av et tap mot den sterke svensken fra Ørgryte, Daniel De Fiola.

I finalen møtte han den gode bryteren Simon Erlandsson fra Sverige og BK Pan,  Ble en tøff og hard kamp der Håvard hele tiden var foran og sikret seieren i kampen med poengsiffrene 8-5 og ble vinner av turneringen i 66kg klassen.

Fire brytere

I 75 kg klassen, med 11 brytere,  stilte Norge med 4 brytere hvor to var fra Kolbotn, Sebastian Aak og Brage Haugmo Ringheim i tillegg Timan Schwamborn fra sportsklubben 09 ogTobias Bekk Johansen fra Moss. 

Brage møtte Tobias i første match som ble tett og jevn, de har møttes mange ganger med varierende resultater,  denne gangen gikk Tobias seirende ut av kampen med sifrene 8-6. 

Begge  vant sine resterende kamper i sin pulje, der Brage kjempet seg  frem til en bronsefinale og Tobias til finalen.  I den andre puljen vant Sebastian sine to første klart  på fall og i neste kamp  møtte han favoritten i klassen, Khalid Kerchev fra Vasterås.  Ble en tett og spennende kamp hvor Sebastian klarte å ri av presset på slutten av kampen og vant kampen 10-7. 

Bronsefinale og finale

I bronsefinalen mellom Brage Haugmo Ringheim og Khalid Kerchev, viste Khalid seg som den sterkeste og vant 5-1, og en 4. plass til Brage. 

Finalen mellom Sebastian Aak og Tobias Bekk Johansen ble en underholdende og spennende match med luftige kast og vekslende overtak, kampen endte med seier til Tobias med minst mulig margin, med sifrene 10-10, der Tobias fikk seieren pga.høyere teknisk poeng.  

I tillegg  til gullet til Håvard og sølvet til Sebastian, hentet unggutten Per Anders Kure fra National i Sarpsborg hjem en overraskende sølvmedalje.  Dette gjorde at Norge hentet hjem pokalen for beste nasjon.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen