INVITERER ALLE: På bildet ser du Berit Alfsen og Veslemøy Høgåsen Liljevik (foran) sammen med Anne-May Kristiansen, Turid Kjersem, Lars Kleivan og Stine Vogt fra Oppegård kunstforening, samt smykkekunstner Gunilla Sterud fra Oslo.
Kultur
INVITERER ALLE: På bildet ser du Berit Alfsen og Veslemøy Høgåsen Liljevik (foran) sammen med Anne-May Kristiansen, Turid Kjersem, Lars Kleivan og Stine Vogt fra Oppegård kunstforening, samt smykkekunstner Gunilla Sterud fra Oslo. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Stiller ut i førjulsstria

Oppegård kunstforening inviterer alle til sin tradisjonelle juleutstilling i bibliotekgalleriet.

– Det blir en salgsutstilling med et rikt utvalg kunst og kunsthåndverk, med alt fra billedkunst, grafikk og fotografi til keramikk, smykker og tekstiler, sier kunstforeningens fungerende leder, Anne-May Kristiansen.

Hun sier juleutstillingen skal åpnes lørdag 3. desember i bibliotekgalleriet i Kolben. Hele 15 av de totalt 20 kunstnerne som deltar i årets juleutstilling er lokale, resten er fra de andre kommunene i Follo og Oslo.

Kristiansen anbefaler alle til å stikke innom bibliotekgalleriet. Utstillingen skal være åpen frem til mandag 19. desember.

PS! Saken fortsetter under bildet!

UTSTILLINGSKLAR: Veslemøy Høgåsen Liljevik.
UTSTILLINGSKLAR: Veslemøy Høgåsen Liljevik. Foto: Yana Stubberudlien


– Dette er en flott anledning til å få en fin kunstopplevelse og kanskje finne en fin julegave, sier hun, og legger til at prisene for kunstverk vil variere fra 1000 til 20000 kroner.

Musikalsk innslag

Utstillingen skal åpnes klokken 12.00, og det blir flere musikalske innslag ved elever fra Oppegård kulturskole. Sistnevnte skal forresten ha et julemusikkseminar samme dag.

– Vi synes det er veldig bra med en slik blanding av de ulike uttrykkene som dyrkes i kommunen vår, og er stolte over det høye nivået som både våre kunstnere og elevene ved kulturskolen har, sier styremedlem i Oppegård kunstforening, Lars Kleivan. som skal åpne juleutstillingen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MYE FINT: Smykkekunstner Gunilla Sterud fra Oslo gleder seg til utstilling.
MYE FINT: Smykkekunstner Gunilla Sterud fra Oslo gleder seg til utstilling. Foto: Yana Stubberudlien

 

Glitrende smykker

– Det er noe spesielt med julen og tradisjoner, men samtidig er det viktig å fornye seg. Vi har arrangert vår populære juleutstilling i 33 år, og hvert år er det ekstra morsomt å vise arbeider av kunstnere som vårt trofaste publikum i Oppegård ikke har opplevd tidligere, sier Kristiansen.

SMYKKER: Smykkene til Gunilla Sterud selges godt i utlandet. Smykkekunstneren bor i Oslo, men foreldrene hennes bor på Kolbotn.
SMYKKER: Smykkene til Gunilla Sterud selges godt i utlandet. Smykkekunstneren bor i Oslo, men foreldrene hennes bor på Kolbotn. Foto: Yana Stubberudlien

Mange profesjonelle kunstnere fra Oppegård vil stille ut arbeidene sine i år, men kunstforeningen vil fremheve Gunilla Sterud, smykkekunstneren fra Oslo som lager smykker helt i tidens ånd: ganske store og glitrende.

– Alle smykkene er tegnet av meg og produsert i Athen, sier Sterud.

Hun stiller ut øredobber og armbånd, rundt 20 smykker totalt, samt vesker laget håndfarget silkevelour som hun bestiller i Tyrkia.

Kunstforeningen er også veldig fornøyd med at de igjen kan vise Elisabeth Moe Øverlies keramikk. Hun skaper blant annet fint formede kruker og festlige figurer.

Til toppen