GULLJENTER: Oppegårds J00 er i storform, og satset skikkelig i årets  Norden Cup.
Sport
GULLJENTER: Oppegårds J00 er i storform, og satset skikkelig i årets Norden Cup. (Bilde: Lagfoto, Norden Cup)

Super innsats i Gøteborg

Oppegårds J00 dro til Sverige og presterte godt i Norden Cup.

Oppegårds J00 er noen fantastisk dyktige jenter, som gjør det knallskarpt og trener hardt for å nå sine mål. Det er mange imponerende meritter på listen til det som er et av Norges beste lag for 16-åringer.

Vår leser Bodil Nysveen har sendt oss en rapport fra jentenes nylige besøk i Norden Cup.

Nederst i denne saken kan du også se video fra jentene i aksjon i Greverudhallen på starten av året!

Tredje gang

For tredje året på rad var Oppegård J00 invitert til  Norden cup i Gøteborg i romjula.

Etter bronse og fjerdeplass, ønsket laget å gjøre det enda bedre i år. For å få til det, måtte gultrøyene prestere på sitt ypperste og ha marginene på sin side. Det viste seg å bli vanskelig.

Rent bord

Oppegårdjentene startet med å gjøre rent bord i puljespillet. Svenske Skövde HF og Kärra HF ble slått hhv. 25-24 og 29-12. Fjellhammer IL ble beseiret med solide 24-16.

I kvartfinalen møtte de Ajax/TIK København. De hadde Oppegård aldri møtt før. Etter 10-10 til pause, klarte ikke jentene å holde følge på slutten. Det ble tap 18-21.

I plasseringskampene tapte Oppegård 24-25 mot Skanderborg Håndbold om 5. plassen. De avsluttet derimot med seier 24-23 mot Kungälvs HK og ble nr 7 av 18 lag.

Oppegård-laget må ta med seg erfaringene fra denne cupen til Bringserien, A-sluttspillet og IØR-cupen over nyttår. Jentene er vant til at jevne oppgjør går i deres retning, så dette var en vekker. De var tross alt ubeseiret hittil i sesongen.  

Stor optimisme

J00 er et lag som blir lagt merke til, og de har en lang merittliste de siste årene.

Jentene har blant annet, bare den sist etiden, vunnet Ski Cup og Skjærgårdslekene, og de har også markert seg med blant i sluttspillet i Bring-serien i fjor, fjerdeplass i Norden Cup, seier i Karl Erik Bøhn Cup og seier i Falk Elitecup,  for å nevne noe. 

Treningen stopper "aldri", og jentene jobber for fullt i det nye året også, som du kan se i denne videoen fra en av årets første treninger.

PS! Saken fortsetter under videoen

Klikk play for å se J00 trene!

God stall

Det er stor optimisme og kampvilje i laget akkurat nå, forteller trener Joachim Hattestad.

– Troppen består av 13 spillere, herunder fem bakspillere, to keepere. tre strekspillere og tre kantspillere. Vi har fem spillere som hospiterer fra treningsgruppe to, så stallen er bra i år, forteller han.

Neste gang du kan se J00 i aksjon, er hjemme i Greverudhalen lørdag den 7. januar klokken 14.00. Da skal de spille mot Sarpsborg.

Du kan også se andrelaget i aksjon søndag den 15. januar klokken 15.00 i Østre Greverud Idrettshall mot Fjellhammer.

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen