TRENING OG KOS: I Tufteparken kan du leke eller du kan trene.
Kultur
TRENING OG KOS: I Tufteparken kan du leke eller du kan trene. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Ti sommerlige gratis-tips!

Ingenting å finne på akkurat nå? Vi har samlet sammen ti gode tips til gratis ting du kan gjøre i ferien - og i tillegg er det sabla moro!

Det går an å finne på MYE gøy - og til og med helt gratis - i sommerferien her i Oppegård.

Vi har samlet sammen en liste over 10 gratisaktiviteter du kan kose deg med i sommer - enten alene eller sammen med andre! Kos deg!

1. «Pyramiden»

SKATEMORO: Pyramiden er et eldorado for alle som liker ting som triller fort.
SKATEMORO: Pyramiden er et eldorado for alle som liker ting som triller fort. Foto: Anders Nordheim Dahl

Sentralt i Kolbotn sentrum er det bygget et nærmiljøanlegg for ungdom. Dette er et utrolig flott og innholdsrikt anlegg med mange forskjellige aktiviteter! Aktivitetsparken er laget for sykkel, rulleskøyter, skating og klatring. Anlegget er på 900 kvadratmeter på en betongflate, og er ca. 30 x 95 meter.

Det anbefales hjelmbruk og beskyttere for knær, albuer og håndledd. Hold mat og glassflasker utenfor selve skateområdet. Bruk avfallsbeholdere. Motorkjøretøy er forbudt. Se også egne kjøreregler for parken i parkområdet. Lyset står på frem til kl. 22.00. Bruk lysbryteren ved toalettet for å aktivere lyset hvis det ikke kommer på. Parken brukes på eget ansvar! NB! Bruk avhenger av været!

2. Pump Track-banen

SYKKELMORO: Her ser du pumptrack-banen på Kolbotn.
SYKKELMORO: Her ser du pumptrack-banen på Kolbotn. Foto: Anders Nordheim Dahl


Finn frem sykkelen og tråkk og pump i vei! Dette er både utfordrende og moro for alle små eller store som ønsker å ha det gøy på to hjul! Pump-Track-banen er lokalisert på baksiden av Kolben, og er en sykkelbane i grus med utfordringer du kan «pumpe» deg rundt på. Her finner du kuler, dumper, svinger og hopp du kan kose deg med, og farten velger du selv!

Dette er like moro for liten som for stor, og tilbudet er i tillegg helt gratis! Pump-track-banen er et idéelt sted å kose seg på for hele familien, og dersom du ikke ønsker å sykle, er det også flotte parkområder med sittemuligheter, sultne ender å mate ved Kolbotnvannet og en pentaque-bane på plassen du kan bruke, samt klatrestativ. Noe for alle, rett og slett! Ta med deg en god matpakke, noe godt å drikke, sykkel, og husk for all del hjelm, knebeskytter og annet nødvendig sikkerhetsutstyr! NB! Bruken avhenger av værforhold.

3. Rognebærlia sykkelpark

MORO PÅ TO HJUL: Rognebarlia sykkelpark byr på sykkelopplevelser av det spennende slaget.
MORO PÅ TO HJUL: Rognebarlia sykkelpark byr på sykkelopplevelser av det spennende slaget. Foto: Anders Nordheim Dahl


Rett ved siden av Rognebærlia barnehage på Sofiemyr, ligger kommunens nye sykkelpark! Her er det utfordringer, og ikke minst mye sykkelglede, for alle ferdighetsgrader. Det er opparbeidet benker i parkområdet midt i banen, som passer for både små og store.

Bakkens øvre del har en noe enklere vanskelighetsgrad enn den nederste delen, men sykler du hele runden, får du en kjempeopplevelse! Ta med deg hele familien, husk sykkel og ikke minst beskyttelsesutstyr som hjelm og lignende, og kos deg! Tilbudet er gratis for alle!

4. Mylderparken på Østre Greverud

MORO: Myldreparken i Østre Greverud Idrettspark er helt knall for å dingle og henge, klatre og kose seg.
MORO: Myldreparken i Østre Greverud Idrettspark er helt knall for å dingle og henge, klatre og kose seg. Foto: Anders Nordheim Dahl


Rett ved kunstgresset i Østre Greverud Idrettspark ligger «myldreparken» som inneholder både spenning og action for både store og små. Her kan du klatre, mingle, dingle og myldre i forskjellige hindere, og rett ved ligger den vakre skogen hvor du kan gå tur og kose deg.

Det er sitteplasser på området, og også en lavvo som kan brukes ved forespørsel. Parkanlegget er åpent hele døgnet, men er ikke belyst. Slipp deg løs, ta med noe godt å spise og drikke, og nyt med hele familien! tillegg er parken helt gratis å bruke!

5. Tufteparken 

TRENING OG KOS: I Tufteparken kan du leke eller du kan trene.
TRENING OG KOS: I Tufteparken kan du leke eller du kan trene. Foto: Anders Nordheim Dahl


Tufteparken er et strålende tilbud til alle som ønsker gratis, uorganisert styrketrening i friluft, og et godt eksempel på tiltak som fremmer folkehelsen. Parken er akkurat åpnet og ligger på baksiden av Kolben i en usjenert lomme, som en del av Generasjons-parken.

Parken bygger på at du trener med helkroppsøvelser slik at den passer for alle, fra utrente til toppidrettsutøvere. Konkurranseformen kalles for street-workout. Ønsker du en kombinasjon av lek og trening, gir Tufteparken gode muligheter for det. I tillegg er det gratis!

6. Stolpejakta

MORO MED STOLPER: Stolpejakta er helt knall for deg som ønsker en sprek gåtur som også er interaktiv.
MORO MED STOLPER: Stolpejakta er helt knall for deg som ønsker en sprek gåtur som også er interaktiv. Foto: Anders Nordheim Dahl


Stolpejakta går ut på å finne stolper i nærmiljøet som er avmerket på et kart. Stolpene er av tre og er ca 1 m høye, og det finnes flere kart og områder å velge mellom. Du velger selv hvor mange stolper du ønsker å finne og registrere. Kartene kan du få tak i på 3 måter: Papirkart – se den enkelte arrangør for nærmere info. Elektroniske kart på pdf-format kan lastes ned fra denne hjemmesiden (etter innlogging).

Kart er også inkludert i vår mobil-app som ligger ute på Google Play og App Store. Søk etter stolpejakta, skrevet med a, og se etter rødt ikon med Sj på. Registrering av stolper kan gjøres på 2 måter: Ved å notere bokstavkodene som står på stolpene og deretter registrere de på denne websiden etter innlogging. Eller ved å benytte mobil-appen til å scanne og registrere QR-kodene som også står på stolpene. (Mobil-appen kan også registrere bokstavkoder.) Sjekk stolpejakta.no for mer info!

7. Gratis turkart

GRATIS KART: Kommunen har to gratis kart både for gåtur og sykkeltur.
GRATIS KART: Kommunen har to gratis kart både for gåtur og sykkeltur. Foto: Yana Stubberudlien


Oppegård kommune er full av turer både for syklister og for gående, i urbane områder og i marka. Det finnes hundrevis av muligheter som du kan oppdage selv, men vårt tips er å få tak i de gratis guidene som kan pinpointe deg inn på spennende ruter og gjøre opplevelsen enda bedre!

Oppegård kommune har gratis guider for deg som ønsker å gjøre noe mer ut av opplevelsen! Gå inn på Oppegård kommunes hjemmesider for å laste ned turkart-pakken "Til Fots i Oppegård", eller kommunens egen gratis sykkelguide med utvidet informasjon og gode turer for alle som liker å sykle

Klikk her for å laste ned heftet "Til fots i Oppegård"

Klikk her for å laste ned heftet "På sykkel i Oppegård

8. Kos i gapahuken til Svartskog IF

KOS OG UTEHYGGE: I gapahuken til Svartskog IF kan du til og med overnatte!
KOS OG UTEHYGGE: I gapahuken til Svartskog IF kan du til og med overnatte! Foto: Anders Nordheim Dahl


I skogen på Svartskog er det et fantastisk turmål, som er verdt gåturen fra idrettsplassen på Svartskog. Svartskog IF bygget for noen år siden en flott gapahuk i skogen, hvor du kan ta med deg hele familien og hygge deg, gjerne med medbragt mat.

Det er muligheter for å overnatte i gapahuken, dersom man ønsker det. Turen til gapahuken er skiltet fra idrettsplassen.

9. Utstyrlån på BUA på biblioteket

KANON: I BUA er det uendelig mye utstyr du kan låne gratis til opplevelsen i sommer, og deriblant kano!
KANON: I BUA er det uendelig mye utstyr du kan låne gratis til opplevelsen i sommer, og deriblant kano! Foto: Anders Nordheim Dahl


BUA Oppegård er en utlånsordning for fritidsutstyr. Du kan låne sykler, ski, soveposer, sparkesykler, snøbrett, telt, stormkjøkken, rulleskøyter, kano og mye mer på det vanlige lånekortet ditt, helt gratis! BUA-utstyret kan lånes i bibliotekets betjente åpningstid, med unntak av syklene som kun kan lånes og leveres hverdager kl. 10-15. Sjekk utstyrsinfo og alt om ordningen på bibliotekets hjemmesider.

Skaff deg et lånekort for BUA, og sjekk tilbudet som finnes ved å gå på bibliotekets egen hjemmeside. Den finner du ved å klikke her!

10. Spill volleyball!

SPILL VOLLEYBALL: Banen på Sofiemyr stadion er fantastisk kul!
SPILL VOLLEYBALL: Banen på Sofiemyr stadion er fantastisk kul! Foto: Kolbotn IL Volleyball


Rett på baksiden av Sofiemyr stadion ligger det en fantastisk flott sandvolleyball-bane, hvor du kan kose deg sammen med vennene dine, spille volleyball og ha en aktiv og flott ettermiddag. Det er sittemuligheter rundt på plassen, og anlegget har akkurat blitt oppgradert med ny sand og nye nett. Meld deg også inn i volleyball-gruppen i KIL dersom du ønsker å spille aktivt. Anlegget er åpent for alle når det ikke er organisert trening der.

Du finner enkelt frem til banen ved å kjøre til Sofiemyr stadion. Banen ligger rett bak kiosken øverst på plassen og inntil den store grusbanen.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen