Til topps i Tønsberg

Skjærgårdslekene ble en drøm for de gule og sort-kledde jentene i Oppegårds J16.

Oppegård IL jenter 16 år var ett av åtte inviterte lag til årets Skjærgårdsleker i håndball som arrangeres i Tønsberg og Nøtterøy. Dette er en tradisjonsrik oppkjøringscup før sesongen der de fleste eliteserielagene for damer deltar sammen med flere av de antatt beste junior og 16-årslagene i landet.

Follo var representert med juniorlagene til Kolbotn og Ski i gutteklassen samt nevnte Oppegård IL.

Klikk her for å se innmarsj, kamp- og seiersglede og premieutdeling

FOR ET LAG: Innsatsen under Skjægårdslekene lover godt for den kommende sesongen for Oppegårds J16!
FOR ET LAG: Innsatsen under Skjægårdslekene lover godt for den kommende sesongen for Oppegårds J16! Foto: Privat

Spenning

Det er alltid litt spenning før sesongstarten da mange lag har fått nye spillere og trenere samt har blitt ett år eldre.

Oppegårdlaget deltok som 14- og 15-åringer allerede i fjor i 16-årsklassen. De leverte en strålende sesong med mange seire og topp resultater.

Laget var bl.annet kun ett poeng bak regionsvinneren Fjellhammer i A-sluttspillet som de også vant over i sluttspillet i den interregionale Bringserien. De hadde i tillegg flere turneringsseire og nådde nesten helt til topps i det uoffisislle nordiske mesterskapet, Norden cup i Gøteborg,  i klassen over. Med flere forsterkninger i spillerstallen i løpet av sommeren er derfor forventningene til årets sesong store. Målsetningen er klar: Bedre enn i fjor!

Innledende

Etter de tre innledende kampene i Skjærgårdslekene hadde Oppegård-laget seks poeng og hele 50 plussmål i bagasjen. Normalt så gode Glassverket som hevdet seg bra i A-sluttspillet i Vestfold forrige sesong, ble knust hele 36-10 i første kamp. Deretter led Runar (23-9) og Stabæk (21-11) samme skjebne, og Oppegård var finaleklare.

Motstander i finalen i Nøtterøyhallen var Hønefoss som har hele ti spillere på juniorlandslaget i beach-håndball. Dette er et meget godt satsninglag som er sammensatt fra flere lag og klubber på Ringerike. Laget ble allerede i fjor sølvvinnere i 16-årsklassen i A-sluttspillet Vestfold, men deltok ikke i Bringsserien de var kvalifisert for. For Oppegård var dette derfor et nytt bekjentskap.

FØRSTEREIS: Stine Westby, Ida Walle, Kristine Kronlund (alle fra Kolbotn IL), Tuva Kiøsterud (fra Nordstrand IF) og Josefine Jensrud (fra Nordstrand IF).
FØRSTEREIS: Stine Westby, Ida Walle, Kristine Kronlund (alle fra Kolbotn IL), Tuva Kiøsterud (fra Nordstrand IF) og Josefine Jensrud (fra Nordstrand IF). Foto: Privat

Jevn finale

Finalen var jevn og lagene skiftet på å ha føringen gjennom hele kampen. Det var tydelig at Hønefoss ville markere seg og satse på den største pokalen. De hadde knapt nok et spillerbytte, mens Oppegård med sin gode stall fikk benyttet de fleste spillerne i finalen. Med ett minutt igjen på lystavlen var stillingen 22-22 og Hønefoss hadde ballen.

Med en Hønefoss-feil og en rask kontring fra gultrøyene som finalens store spiller Nora Asbjørnsen satt sikkert i mål, måtte ringerikingene hurtig opp i angrep. Kantskuddet fra kort hold ble mestelig reddet av Oppegård-målvakt Kristine Kronlund. Dermed ble «bøtta» med hjem til Follo og klubbhuset på Østre Greverud.

Oppegårdtrener Joachim Hattestad var en fornøyd, men sliten mann etter finalen og uttalte at dette ble en «krig» og en slitekamp som kunne bikket begge veier.

Med dette er håndballsesongen i gang og flere oppkjørings- og cupkamper blir det neste helg med Ski cup. Oppegård IL J16 ser i hvert
fall ut til å være i rute!

Klikk her for å se innmarsj, kamp- og seiersglede og premieutdeling

Til toppen