GUTTA SOM ALLE HEIER PÅ: Hele Norge og Oppegård har trua på Aleksander "JOWST" With Steen og Aleksander Walmann. Her er de fotografert før avreise til Kiev på Kolbotn.
Kultur
GUTTA SOM ALLE HEIER PÅ: Hele Norge og Oppegård har trua på Aleksander "JOWST" With Steen og Aleksander Walmann. Her er de fotografert før avreise til Kiev på Kolbotn. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Torsdag skal JOWST i ilden!

Det er nå det gjelder. Nå gjelder det å gripe øyeblikket! Hele Norge og Oppegård biter negler foran den andre semifinalen i årets Eurovision Song Contest i Kiev i Ukraina!

Helt siden han vant den norske finalen, er det nettopp dette øyeblikket alt har handlet seg om og ledet frem til for Joakim With Steen fra Kolbotn, eller JOWST som han nå er kjent som i hele Europa.

Torsdag den 11. mai klokken 21.00 braker det løs i Ukraina. Da er det klart for den andre semifinalen i årets internasjonale Melodi Grand Prix, og låten "Grab The Moment" skal testes foran millioner på millioner av TV-seere.

PS! Saken fortsetter under bildet! I videovinduet bittelitt lenger i saken kan du forøvrig se vinneropptredenen fra den norske finalen igjen!

 

VANT DEN NORSKE FINALEN: Her er JOWST og Aleksander Walmann i aksjon i den norske finalen. De gikk helt til topps.
VANT DEN NORSKE FINALEN: Her er JOWST og Aleksander Walmann i aksjon i den norske finalen. De gikk helt til topps. Foto: NRK

 

Spent

Artisten selv er klar for showet, sammen med vokalist Aleksander Wllmann

– Det har gått veldig fint siden vi landet på flyplassen. Vi har vært omringet av sikkerhet fra første stund. Det sitter fire politifolk utenfor hotellrommet vårt. Vi føler at dette er det sikreste stedet man kan være, det er lagt til rette for at ingenting skal ødelegge denne festen, sier Jowst til nrk.no

Makkeren hans er også trygg på sakene, ifølge nettstedet.

Les også: JOWST: – Jeg er klar for Kiev

– Vi blir bare tryggere og tryggere. Vi har to timer øvinger her hver dag, og vi har hatt både første og andre sceneprøve. Nå vet vi akkurat hva vi skal gjøre - ned til minste detalj, sier Aleksander Walmann til nrk.no

PS! Saken fortsetter under videoen. Her kan du se vinneropptredenen fra JOWST og Aleksander Walmann igjen!

Klikk play for å se video!

Har troen på å vinne

Jubelen var stor da Joakim «JOWST» With Steen «grep øyeblikket» sammen med vokalist Aleksander Walman i Oslo Spektrum, og seilte helt til topps i den norske MGP-finalen. Alt frem til dagens dato, har handlet om å perfeksjonere nummeret til den internasjonale finalen i Kiev i Ukraina.

Det er nå det gjelder, og denne sjansen har ikke Kolbotn-mannen, som opprinnelig kommer fra Steinkjær, tenkt å la gå fra seg.

Les også: Klikk her for å komme til NRKs semifinalesending!

– Jeg har egentlig ikke så mye nerver. I hvert fall ikke akkurat nå. Det var litt sånn før Spektrum også. Da kom nervene først rett før jeg skulle gå på scenen, men så startet vi låten, og da var det bare en god følelse. Jeg håper det blir slik i Kiev også, sa den unge artisten til oavis.no rett før avreise fra Kolbotn til Kiev.

Selv har han også stor tro på egen låt i Kiev.

Les også: Milliongrensen passert for Grab The Moment

– Jeg har hørt på en del av de andre låtene og mener at vi har en brukbar sjanse til å hevde oss i Kiev. Samtidig er også tilbakemeldingene svært gode fra internasjonale ESC-grupper, eksperter og ESC-fans i sosiale medier, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

HJEMME PÅ KOLBOTN: Joachim With Steen (27) og Aleksander Walmann (31) er klare for alt i Kiev!
HJEMME PÅ KOLBOTN: Joachim With Steen (27) og Aleksander Walmann (31) er klare for alt i Kiev! Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Se sendingen

Det er altså klokken 21.00 presis det skjer, og sendingen fra Ukraina overføres selvfølgelig på NRK 1.

Dersom du har lyst til å følge TV-sendingen på nett, kan du gjøre dette ved å klikke her.

I semifinalen deltar Serbia, Østerrike, Makedonia, Malta, Romania, Nederland, Ungarn, Danmark, Irland, San Marino, Kroatia, Sveits, Hviterussland, Bulgaria, Litauen, Estland, Israel og selvfølgelig Norge!

Det er alltid spennende å følge med på odds-listene, og på nettstedet Eurovisionworld.com, blir Norge og JOWST tippet inn på en nieldeplass totalt. 

Nå gjelder det bare å sjarmere seelere i 42 land!. Det blir spennende å se om vår lokale ESC-helt går videre, men vi har selvfølgelig trua!

Lykke til i Ukraina, JOWST: Vi er stolte av deg!

 

 

 

 

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen