UT PÅ TUR: Kommunens sykkelturer er svært populære, og mange tar turen fra Kolben hver onsdag. Det er plass til flere, og tilbudet er helt gratis!
Kultur
UT PÅ TUR: Kommunens sykkelturer er svært populære, og mange tar turen fra Kolben hver onsdag. Det er plass til flere, og tilbudet er helt gratis! (Bilde: )

Trill rundt i Oppegård

Finn frem hjelm og sykkel! Nok en gang inviteres du til en av kommunens populære, guidede sykkelturer!

Oppegård kommune vil ha innbyggerne til å trå til. Kolben er navet i prosjektet, og sykkelturer går dels i kommunen, langs Gjersjøelva og til Svartskog, og dels inn i nabokommunene, til Oslo, Sandbakken, Holmlia, og Ski, eller andre destinasjoner i og rundt kommunen vår.

To onsdager hittil i høst er det arrangert turer. Nå er det tre mulige onsdager igjen for den som vil bli bedre kjent med sykkelmulighetene i kommunen. Det er mange snarveier i området, for den som kjenner til dem.

Den første turen arrangeres allerede onsdag den 21. september, og det blir den nest siste turen for i år!

PS! Saken fortsetter under bildet! Se komplett turguide nederst i saken!

I OG RUNDT KOMMUNEN: De populære, guidede sykkelturene går overalt i kommunen, og også litt utenfor. Her er det både korte og lange løyper for alle!
I OG RUNDT KOMMUNEN: De populære, guidede sykkelturene går overalt i kommunen, og også litt utenfor. Her er det både korte og lange løyper for alle! Foto: Oppegård kommune

To alternativer

Hver onsdager det to alternativ. En lang rute, for den som er mest lyst på litt trening, og en kortere, oghar flere stopp ved minnesmerker og andre kjente steder i kommunen.

Onsdag den 7. september gikk den korte turen mellom skolene i kommunen, og var på ca. 14 kilometer. Den lange turen var en mil lenger og gikk til Sandbakken over Siggerud.

Ingen blir syklet fra, lover kommunen. Det er to turledere, en foran følget og en bak. Disse har også med litt verktøy og reservedekk.

Målet er å ha en hyggelig tur, og bli bedre kjent med sykkelmulighetene i kommunen. Og det er selvfølgelig lov til å bruke elektrisk sykkel.

Her går turene fremover

Her er oversikten over turene som kommunen arrangerer fremover. Det er gratis å være med! Bare møt opp foran Kolben klokken 18.00 på dagene turene arrangeres.

Lange turer

  1. Onsdag 21. september: Svartskog–Nesset–Vinterbro: Via Sjødal. Lang rute via Ingierstrand, kortere Gjersjø bru og Gamle Mossevei.
  2. Onsdag 28. september: Nordby–Holstad: Kongeveien sørover forbi Nøstvet, krysser E18 ved Nygårdskrysset, Kongeveien videre forbi Nordby til Egget, til E18 og følge E18 til Holstad, gamle jernbanelinja til Ski, Hebekk, Oppegårdveien til Oppegård, eventuelt motsatt vei og begge veier gjennom Hebekk.

Korte turer

  1. Onsdag 21. september: Boligområdet Bjørndal og Øvre Prinsdal: Gjennom boligområdet Bjørndal og retur over Bjørnerud ved Hauketo og på den gamle ferdselsåren Ø. Prinsdals vei. Turveien mot Åsland, men bratt opp til Bjørndal, der turfølgert tråkler oss gjennom bebyggelsen på mindre veier. På turvei B. Magnussons vei og Ljabruveien til Bjørnerud og sykler gjennom skoler og idrettsanlegg til Tårnåsen og tilbake til Kolben.
  2. Onsdag 28. september: Holmlia øst og vest: På begge sider av jernbanelinja nordover mot Hauketo, eventuelt med en runde i Ljanselvdalen, før retur på den tidligere jernbanelinja over idrettsanleggene og tilbake til Rosenholm og Kolben. Jernbanelinja krysset tidligere Ljanselvdalen på en stor bro. Den nedlagte jernbanelinja, som i dag er gangvei, følges tilbake til svømmehallen på Holmlia. Derfra gjennom boligområdet på småveier tilbake til Kolben.

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen