VÅRE IDRETTSHELTER: Eirik Gåsereid Knudsen og Johanne Berg var de første av som tok medaljer av våre lokale utøvere i SSpecial Olympic Winter Games i Østerrike.
Sport
VÅRE IDRETTSHELTER: Eirik Gåsereid Knudsen og Johanne Berg var de første av som tok medaljer av våre lokale utøvere i SSpecial Olympic Winter Games i Østerrike. (Bilde: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF)

– Utrolig stas, rett og slett

Eirik og Johanne fra Oppegård IL og Norge ble de første som tok medaljer under årets Special Olympics Winter Games. I dag venter nye finaler.

I går fikk Oppegårds Special Olympics World Winter Games-utøvere to medaljer. Johanne Berg tok sølv og Eirik Knudsen Gåsereidnes tok gull på sine 777-metersløp. 

De to utøverne er svært glad for medaljene, og fornøyde med egen innsats under leke, som pågår akkurat nå i Østerrike. 

– - Det er utrolig stas å være i teten i min klasse under dagens finale på 777 meter.  Det var også gøy å se Eirik ta gull i dag, sier Berg. 

PS! Saken fortsetter under bildet

HER FÅR HUN MEDALJEN: Johanne Berg får sin velfortjente sølvmedalje for sin innsats på 777 meter.
HER FÅR HUN MEDALJEN: Johanne Berg får sin velfortjente sølvmedalje for sin innsats på 777 meter. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

– Heldig

Johanne Berg konkurrerte mot Polen og Canada i dagens finale. Skøyteløperen fra Oppegård IL ble nr. 2 i sin klasse.

Les også: Gull og sølv til Norge og Oppegård

 – Jeg er heldig som har familie og venner på tribunen som heier meg frem, sier hun. 

Nye konkurranser venter, og medaljene, som begynner å bli mange i antallet, kommer ikke gratis. 

 – Det er gøy å se at hard trening fører til dette. Jeg er kjempeglad! Nå gleder jeg meg til å ta med god følelsen til de finalen på 555 meter på torsdag.

Les også: – Ja! Jaa! JAAA-HAHAHAHA! Herregud. Førr ein innsats! Det blei gull te dæ, Eirik. Det blei sølv te dæ og Norge, Johanne! Dåkker klarte det! Korsen føles det? Hahahaaaa! Jaaa! NORGE!! NORGE!! NORGE!!

PS! Saken fortsetter under bildet

HER FÅR HAN GULLET: Eirik Knudsen Gåseidnes tok den gjeveste medaljen på 777 meter.
HER FÅR HAN GULLET: Eirik Knudsen Gåseidnes tok den gjeveste medaljen på 777 meter. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

– Stolt 

Eirik Knudsen Gåseidnes konkurrerte mot USA og Polen i dagens finale på 777 meter. Selv om det ble et fall underveis i løpet, reiste han seg og gikk rakrygget over målstreken til topp-plassering og gullmedalje.  

- Det var kjempegøy å gå finale i dag! Jeg er stolt over at jeg klarte å ta gullmedalje. Men jeg mener at det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Nå er jeg lykkelig, stolt og glad. Det er så gøy å gå på skøyter for Norge her i Special Olympics World Games i Østerrike, sier han. 

Les også: Møt våre olympiske helter

Idrettsutøveren takker publikum for støtten underveis, som hjalp god på i den harde konkurransen. 

 – Jeg hørte jeg ble heiet på fra tribunen! Det gjør meg glad å ha en heiagjeng fra Norge her. Nå skal jeg gi alt i de neste finalene og vise hvor godt jeg har trent i det siste, sier han. 

Heia, Lise Katrin

I dag er det klart en ny finale, og i dag er det Lise Katrin Jensen som skal i ilden på sin 222-meter. Løpet går klokken 09.57 norsk tid i dag. 

Vi ønsker Lise Katrin lykke til i dagens løp, og kommer tilbake til resultatet når det er klart! 

VÅRE IDRETTSHELTER: Eirik Gåseidnes Knudsen og Johanne Berg var de første av som tok medaljer av våre lokale utøvere i SSpecial Olympic Winter Games i Østerrike.
VÅRE IDRETTSHELTER: Eirik Gåseidnes Knudsen og Johanne Berg var de første av som tok medaljer av våre lokale utøvere i SSpecial Olympic Winter Games i Østerrike. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Special Olympics World Winter Games

  • Special Olympics World Winter Games er verdens største idrettsarrangement for utviklingshemmede. Vinterlekene arrangeres i byene Graz, Schladming og Ramsau i Østerrike fra den 14. til 25. Mars 2017. 2700 utøvere med 1100 trener fra 107 nasjoner skal konkurrere i ni ulike idretter. Det er forventet 1000 akkrediterte medier. Austria 2017 vil også ha egne familie-, skole- og helseprogram under arrangementet.
  • Åpningsseremonien den 18. mars er på den kjente Planai Stadion i Schladming. Avslutningsseremonien vil holdes på fotballstadion Merkur Arena i Graz den 24. mars.
  • Norges idrettsforbund sender en tropp med 35 utøvere til Østerrike. Totalt teller den norske delegasjonen 55 personer. De norske utøverne skal konkurrere i langrenn, alpint, innebandy, kortbane og snowboard.

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen