– Velkommen!

Årets Internasjonalt Torg blir større og mer fargerikt enn noensinne!

Lørdag den 15. oktober blir full av internasjonale opplevelser for alle og for enhver smak i Kolben.

PS! Øverst i saken kan du se trailer fra Film Fra Sør-filmen som vises på Kolben Kino under Internasjonalt Torg! Se også hele programmet nederst i saken!

Hilal Kedroo fra Syria, Sheripe Rusul fra Uiguristan Merfu Abdulghani fra Uiguristan Abdullah Hussein fra Vest-Kurdistan, Arne Kanbar fra Syria og Moctar Baye Diaite fra Senegal er noen av dem som skal dele sin kultur og sin mat med Oppegård-folket på dagen. De gleder seg stort til årets Internasjonale Torg.

– Mange av oss har vært med før, og vi gleder oss til dette. Det er viktig at vi har en slik dag, sier gjengen samstemt.

De er noen av de totalt 75 flyktningene som for tiden delta i i introduksjonsprogrammet hos Oppegård Kvalifiseringssenter (OKS) i Kolbens 4. etasje.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HÅPER MANGE KOMMER: Hilal Kedroo fra Syria, Sheripe Rusul fra Uyghur, Merfu Abdulghani fra Uyghur, Abdullah Hussein fra Vest-Kurdistan, Arne Kanbar fra Syria og Moctar Baye Diaite fra Senegal, samt virksomhetsleder Hilde Lervik i OKS i Kolben gleder seg stort til å invitere Oppegård-folket til årets Internasjonalt Torg.
HÅPER MANGE KOMMER: Hilal Kedroo fra Syria, Sheripe Rusul fra Uyghur, Merfu Abdulghani fra Uyghur, Abdullah Hussein fra Vest-Kurdistan, Arne Kanbar fra Syria og Moctar Baye Diaite fra Senegal, samt virksomhetsleder Hilde Lervik i OKS i Kolben gleder seg stort til å invitere Oppegård-folket til årets Internasjonalt Torg. Foto: Anders Nordheim Dahl

Her er programmet

Tanken bak Internasjonalt Torg er å skape en møteplass mellom lokalbefolkningen og flyktningene, og det er et variert og godt program denne dagen, i tillegg til at det blir mulighet til å smake på mat fra ti forskjellige land!

Det blir mulighet for å prøve afrikanske trommer, hennamaling, ansiktsmaling, språkkafè, motevisning med designer Jankeh N'Jie, to-språklig fortellerlek på norsk og somalisk, og ikke minst Film Fra Sør med filmen "Sonita", som er en rørende dokumentar om Irans kvinnelige svar på Eminem, for å nevne noe!

Det beste er at alt er gratis, så møt opp i Kolben lørdag den 15. oktober mellom klokken 12.00 og 14.00. 

PS Klikk på bildet for å se programmet i full størrelse og last det ned!

HER ER PROGRAMMET: Klikk for stor og høyoppløselig versjon av programmet for Internasjonalt Torg 2016!
HER ER PROGRAMMET: Klikk for stor og høyoppløselig versjon av programmet for Internasjonalt Torg 2016! Foto: Kolben

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen