Video Bli med på kanotur med BUA og Oppegård Avis!

Kolbotnvannet - meter for meter

Slik har du aldri sett det vakre vannet før! Se video av Kolbotnvannet fra kano - meter for meter!

Kolbotnvannet, eller Kolbotntjernet, som mange kaller det,  er en innsjø som ligger ved Kolbotn i Oppegård.Vannet har avløp til Gjersjøen.

Lokalt kalles den vanligvis Kolbotnvannet, både av lokalbefolkningen og av kommunen. Ifølge Statens kartverk er både Kolbotntjernet og Kolbotnvannet offisielle navn.

PALDLET: Oppegård Avis-journalist Veronica Grude Docker (i front) og Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl padlet og filmet turen.
PALDLET: Oppegård Avis-journalist Veronica Grude Docker (i front) og Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl padlet og filmet turen. Foto: Veronica Grude Docker

Vannet inneholder to øyer: Storøya og Vesleøya. Det har vært mye omtalt i lokalpressen på grunn av den dårlige vannkvaliteten, med både alger og koliforme bakterier, som gjør at man ble frarådet å svømme i vannet.

Les også: Nå kan du låne kano gratis i BUA!

Tidligere år har det blitt arrangert et skøyteløp kalt «Kolbotnvannet rundt» på vannet om vinteren.

På kanotur

Selv om Kolbotnvannet, eller Kolbotntjernet, ikke rådes å bade i, er det fabelaktig å padle i vannet med kano.

BUA Oppegård i biblioteket har en utrolig flott kano til gratis utlån, og i den har Oppegård Avis sine reporter padlet vannet meter for meter, sekund for sekund.

Klikk play i videovinduet øverst i saken for å være med på padleturen, se på kjente steder, og kos deg!

Oppegård Avis takker BUA og biblioteket for lånet av kano til vår sakte-TV-sending, og oppfordrer folk til å ta turen til BUA, skaffe seg et lånekort, og ikke minst støtte vårt lokale bibliotek!

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen