Video Ekte lokal rockehistorie!

Et herlig stykke lokal rockehistorie!

Kølaband er et av de legendariske rockebandene i Oppegård. Her får du litt av historien, og du kan nyte bandet live på video!

Det har vært mange gode band her i Oppegård, men Kølaband er definitivt et av de beste og største. Mang en rockefot har gått varm til tonene fra denne gjengen, og nå er det på tide å mimre litt!

NB! Se nederst i saken for herlige liveinnspillinger og videoer fra bandet!

Forløpere

Historien om bandet startet med bandets forløpere, som var bandet Quinzy, fra ca. 1975-1976 med Stein Egil Johnsen, Vidar Bilden og Hawk Roosting. Etter hvert kom flere til. Fra rundt 1976-1980 kom SEJ, VB, Viggo Volledal, Finn Nerbråten og Roger Bilden til.

Øvrige medlemmer over lengre tid er Anders Eggen, Anders Kopperud og Dag-Magnus Samuelsen.

Bandet startet i sin spede begynnelse med opptredener hovedsaklig på ungdomsklubber og konserter med coverlåter og eget stoff.

Navnebytte

Quinzy ble etter hvert omdøpt til noe mer lokalt og catchy. Rundt 1980 ble det nye navnet Kølaband. Rundt dette tidspunktet kom også Pål Erik Bilden inn i bandet, som faktisk hadde to trommeslagere en periode.

Kølaband spilte inn kassett med egne låter i Ajour Studio i 1982. De deltok også i Follomesterskapet i Rock 1982, hvor de kom på andreplass, og de var også med i samme mesterskap i 1983, hvor det ble en førsteplass.

Bandet gikk videre til fylkesfinalen i NM i Rock 1983 i Østfold, hvor det ble en andreplass.

Mange jobber

Det var ikke bare i mesterskapene at Kølaband gjorde seg bemerket.

Bandet spilte i Spikersuppa i Oslo under utendørsarrangementet til IOGTs verdenskongress i 1986.

Kølaband hadde masse jobber i Osloområdet, både på klubber, skolefester og diskoteker, framfor alt i Borgerhallen og Karjolen, samt en del andre konserter lokalt her i Oppegård. 

Musikken beskrives som en blanding av disco, rock'n'roll, punk, prog og heavy ispedd litt viser og svensktopp.

Med andre ord, litt av hvert, men først og fremst kvalitet! Her på nye oavis.no kan du nå nyte Kølaband i aksjon. Klikk på videoene, og skru opp volumet på fullt!

Rocker på

Kølaband består den dag i dag, og dagens besetning er Stein Egil Gimnes Johnsen på vokal, Frank Johansen på keyboard, gitar og vokal, Viggo Volledal på gitar og vokal, Roger Falck-Bilden på gitar, Vidar Bilden på bass og vokal, Pål Erik Bilden på trommer og Finn Nerbråten på percussion.

Sist du kunne se dem i aksjon var under mimrefesten for Karjolen i Kolben, og på Oppegård kommunes jubileumsfestival i fjor sommer. 

Vi takker Roger Falck-Bilden for historiske fakta og bidrag. Nå kan du klikke på videoene i saken, nyte ekte Oppegård-rock og kose deg! Jekk deg en pils og skru opp volumet på fullt!

Videoer av Kølaband

Vær så god! Her er en samling av videoer fra Kølaband som ligger på nett. 

Unike bilder fra de siste 40 år akkompagnert av musikk fra Kølabands opptreden under Oppegård Kommunes 100 års-jubileums-konsert!

Nyheter Sofiemyrveien 10

Store planer for Sofiemyrveien 10

Sofiemyrveien 10 kan bli utviklet til en moderne handelspark med blant annet salg av møbler, hvitevarer, trelast og større byggevarer, men også tilbud som for eksempel treningssenter, fysioterapi, kiropraktor og legesenter. Les hele saken

Til toppen