Video Nytt og spennende SFO-tilbud

Se barna kode i skoletiden!

Hvis ikke dette gjør skolehverdagen enda mer spennende, så vet ikke vi! Nå koder barna i SFO-tiden!

Kurs i koding gir barna introduksjon i dataprogram- mering gjennom lek med programmeringsspråket Scratch. Kurset skal gå over fem uker, halvannen time en gang per uke, og skal være et gratis og frivillig tilbud.

«Lær Kidsa Koding»

Det var Simen Sommerfeldt fra Trollåsen som i 2013 startet den ideele bevegelsen «Lær Kidsa Koding» (LKK). Oppegård var blant de første kommunene hvor LKK startet sine kodekurs. Kodekursene i Oppegård er gratis, og holdes i Kolben i samarbeid med biblioteket.

SYNES DETTE ER STAS: Marcus Tysnes Holm er en av dem som digger kodekurs.
SYNES DETTE ER STAS: Marcus Tysnes Holm er en av dem som digger kodekurs. Foto: Yana Stubberudlien

Siden oppstarten har under- visningsopplegget spredt seg over hele landet. Det er nå 121 kodeklubber, og hele 150 skoler i Norge, inkludert alle ungdomsskolene i Oppegård, innført koding på ungdomsskoletrinn.

Les også: Nå starter digitaliseringen av Oppegård-skolen

Ulstein kommune har innført koding på hvert eneste klassetrinn, og det er stor aktivitet i andre kommuner.

Oppegård har vedtatt at kostnaden ved kodekursene på SFO skal dekkes innenfor den enkelte SFOs budsjett. De lokale ungdomsskoleelevene skal brukes som instruktører på kursene og får betalt rundt 120 kroner per time. Det skal være to instruktører per ti barn og de får en fellesopplæring av LKK (kurset ligger på rundt 5000 kroner).

PS! Se video fra opplegget i playeren øverst i saken!

Nyheter Kolbotn stasjon

Pakkhuset som sykkelhotell

Bane NOR Eiendom foreslår midlertidig bruk av pakkhuset på Kolbotn stasjon som et sykkelhotell med plass til bare 20 til 30 sykler. Når Kolbotn stasjon skal bygges om, ønsker de å rive det bevaringsverdige pakkhuset. Les hele saken

Til toppen