Zoooom! Kolbotn Grand Prix er tilbake!

Slik melder du deg på århundrets billøp ned Ormerudveien!

Søndag den 25. september klokken 14.00 er det atter en gang klart for en tradisjon, en fartsfylt en sådan, når olabil-løpet Kolbotn Grand Prix er tilbake.

Her skal hjemmekonstruerte doninger dundre ned bakken fra Kolbotn skole og ned til Sentrumsbygget. 

Dette er en olabil

Før vi går tilpåmeldingen, kan det kanskje være på sin plass med en forklaring.

For deg som er usikker på hva en olabil er, er det enkelt forklart en hjemmelaget bil uten motor med plass til en person, vanligvis et barn.

Bilen får framdrift av gravitasjon, og er dermed avhengig av en nedoverbakke for å fungere, slik som for eksempel i Ormerudveien, hvor Kolbotn Grand Prix arrangeres.

Det er i år tiende gangen løpet arrangeres.

PS: Klikk play i videovinduet øverst i artikkelen for å bli med på den første spaningen i løypen sammen med arrangørene!

Meld deg på

PÅ BEFARING: Arrangørene skal sørge for at løypen både er klarlagt, spennende og trygg!
PÅ BEFARING: Arrangørene skal sørge for at løypen både er klarlagt, spennende og trygg! Foto: Anders Nordheim Dahl

Arrangørene, som er Christian Lund, Nils-Yngve Nilsen og Linn Hattvang, samt rally-veteran og farge-fantom Pekka Lundefaret, oppfordrer nå folk til å melde seg så fort som mulig for å være med på løpet.

– Det tar alt fra noen timer til noen dager å bygge en sikker og god olabil, alt ettersom hvor mye du legger i det. Det er selvfølgelig opp til deg, så lenge du holder deg innenfor regelverket, sier gjengen.

Slik melder du deg på

Dersom du har lyst til å melde på en bil, tar du kontakt via telefon 922 91 444, eller e-post ungioppegard@gmail.com.

PS: Du kan lese mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis den 15. september.

POPULÆRT: Kolbotn Grand Prix er en farts- og folkfest hvert eneste år. Dette bildet er fra en tidligere konkurranse!
POPULÆRT: Kolbotn Grand Prix er en farts- og folkfest hvert eneste år. Dette bildet er fra en tidligere konkurranse! Foto: Anders Nordheim Dahl

Gode tips og nyttige lenker

Dersom du har lyst på tips til hvordan du bygger din egen olabil, kan du besøke olabil.no! Her finner du både gode tips, arbeidstegninger og beskrivelser på hvordan du bygger din egen bil!

  • Trykk her for å komme til beskrivelsen av hva en olabil er, samt gode bilder.
  • Trykk her kan du se tegninger av flere modeller du kan bygge enkelt og helt på egenhånd.
  • Trykk her for å se byggeregler
  • Trykk her for å få gode tips til gode bremser.Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen