METANOL I OMLØP: En mann er på sykehus etter at han har fått i seg metanol. Politiet oppfordrer til å vite hva man drikker.

Mann forgiftet av metanol

En mann fra Frogn skal ha blitt lagt inn på Ahus etter å ha fått i seg metanol. Politiet oppfordrer alle til å vite hva de drikker.

Publisert

Politiet meldte på Twitter onsdag 10. januar at en mann fra Frogn er innlagt på Ahus med metanolforgiftning.  Politiet oppfordrer folk til aldri å kjøpe alkohol ulovlig, og å vite hva man drikker.

Les også: To ble avskiltet i kontroll

– Skal du innta alkohol gjør det fra eget innkjøp eller fra original drikke. Ikke drikk noe du kjøper ulovlig. Innholdet i det du kjøper ulovlig kan du aldri være sikker på, sier operasjonsleder i øst politidistrikt, Erik Loe.

Store konsekvenser

Politiet opplyser om at det er sjeldent de får opplysninger om metanol i omløp, men at de tar det svært alvorlig.

Les også: Tre trafikkdrepte i Follo i 2017

IKKE KJØP ULOVLIG: – Du vet ikke hva du får i deg hvis du kjøper ulovlig, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Erik Loe.

– Skadekonsekvensene er så store for de som får det i seg. Man kan få det uforvarende i seg, altså man tror man drikker alkohol, men så viser det seg å være metanolholdig istedenfor. Oppfordringen vår er: vær sikker på hva du drikker, sier Loe. 

Import

 Politiet fikk opplysninger som gjorde at de kunne gjøre undersøkelser ved en bestemt adresse. 

 – Vi fant en person på den adressen, som hadde opplysninger om at det var en som var lagt inn på sykehus med mulig metanolforgiftning. Videre jobbet vi i går ettermiddag med å kartlegge hvem som kan ha fått det i seg, og hva kilden til forgiftningen var, sier Loe. 

Les også: Pipebrann på Greverudkollen

Ifølge politiet har de kartlagt en del rundt personen det gjaldt, og saken ligger nå til etterforskning. 

 – Opplysninger vi har til nå tilsier at dette kan være kjøpt ulovlig. Vi mistenker at det er import og ikke produksjon i Follo, men det er foreløpig ikke bekreftede opplysninger, sier Loe. 

Powered by Labrador CMS