VAKTE OPPSIKT: Mange lurte fælt på hva som skjedde foran dette bolighuset i Hermods vei på Tårnåsen i går. Her får du svaret.
VAKTE OPPSIKT: Mange lurte fælt på hva som skjedde foran dette bolighuset i Hermods vei på Tårnåsen i går. Her får du svaret.

Væpnet "aksjon" i Hermods vei

Væpnede styrker vakte oppsikt i nabolaget på Tårnåsen.

Publisert

Det var nok opptil flere som sperret opp øyene da de så væpnede styrker i fullt beredskap foran et bolighus i Hermods vei på Tårnåsen i går, mandag den 9. januar.

Pansrede biler og væpnet politi er ikke akkurat vanlig i det rolige boligområdet, men slapp av, det var heldigvis bare en rutineøvelse i regi av Forsvaret eller politiet.

Ukjent hvem som sto bak

Oppegård Avis har i dag vært i kontakt både med Øst politidistrikt, Oslo politidistrikt, Politidirektoratet og med Forsvaret, men ingen av dem kunne redegjøre for hvem som hadde den aktuelle øvelsen.

Øvingsbilen på bildet er registrert på Forsvaret, men leases av  politiet. Dermed er det neppe lett å finne ut av hvem som sto bak øvelsen, som etter alt å dømme var en vanlig øvelsesrutine for å trene opp styrkene.

Leier ut huset

Svaret er imidlertid lokalt. Eiendomsutviklerne AEKO Eiendom eier huset og har lånt bort huset til politiet, og andre offentlige etater som trenger det. 

- Det er vi som eier huset og har lånt bort huset slik at politiet, og andre offentlige etater som trenger det, kan bruke det til å få realistisk trening og erfaring og stå enda bedre rustet til å utføre sine viktige oppgaver for oss her i Oppegård, sier daglig leder Andreas Wilsgård.

- Vi vet de trenger steder utenom sine vanlige treningsområder hvor de kan trene på realistiske situasjoner i ukjente omgivelser, så så fort huset var tatt over på fredag så ga vi beskjed om at vi hadde noe de kunne bruke. Det blir forøvrig mer action i løpet av våren - da skal vi begynne å bygge noen flotte familieboliger på denne tomten, opplyser han.

Uansett et eksotisk innslag i en ellers så rolig Oppegård-hverdag!