HEDRET: Kyrre Riis (f.v.), Stein Mamen, Pål Wirak, Hege Jørgensen og Winnie Tagge fikk alle sine velfortjente utmerkelser av KIL-.
HEDRET: Kyrre Riis (f.v.), Stein Mamen, Pål Wirak, Hege Jørgensen og Winnie Tagge fikk alle sine velfortjente utmerkelser av KIL-.

Hedret av KIL

Flere ildsjeler i idrettslaget ble hedret under årsmøtet.

Publisert

Nylig gjennomførte Kolbotn Idrettslag sitt årsmøte, og der var det flere ildsjeler i idrettslaget som fikk utmerkelser. 

– Det er viktig med feiring/hedring og anerkjennelse for innsats eller prestasjoner utover det som er mer enn man kan forvente – spesielt av frivillige. Idretten er generelt god på dette. Både Norges Idrettsforbund, idrettskretser, særforbund og klubber vet å hedre sine. Også vi i Kolbotn gjør det og utmerkelsene i vår klubb henger høyt.  Vi har sølvmerke med diplom som gir livsvarig medlemskap og gullmerke med diplom som gir æresmedlemskap, forteller daglig leder i KIL, Harald Vaadal.

Har stått på

Begge merker kan enten tildeles for spesielt gode idrettslige prestasjoner eller spesiell frivillig, administrativ innsats som tillitsvalgt. For å få gullmerke som tillitsvalgt må man først ha fått sølvmerke. 

Les også: Mer TV for Trine

Gullmerke ble tildelt første gang i 1920 og bare 40 personer har fått det – den mest kjente er nok  Roald Amundsen som fikk det i 1926. Sølvmerke ble innført etter krigen og 94 personer har fått det. En av de første var Jan Baalsrud.

Les også: Her får Eirik Bye sin velfortjente bronse

Hedersmerkekomiteen består nå av Ann Håkonsen, Klaus Mysen og Torgrim Bilstad (leder) og har i år besluttet å tildele 2 gullmerker og 3 sølvmerker og vi begynner med sølvmerkene:

NB! Saken fortsetter under bildet!

HEDRET AV KIL: Stein Mamen, Pål Wirak og Hege Jørgensen ble tildelt Sølvmerket, mens Kyrre Riis og Willie Tagge fikk Æresmedlemskap.
HEDRET AV KIL: Stein Mamen, Pål Wirak og Hege Jørgensen ble tildelt Sølvmerket, mens Kyrre Riis og Willie Tagge fikk Æresmedlemskap.

Fikk utmerkelsen denne gangen

Stein Mamen, Pål Wirak og Hege Jørgensen ble tildelt Sølvmerket, mens Kyrre Riis og Willie Tagge fikk Æresmedlemskap. her kan du se begrunnelsen til utmerkelsene!

Sølvmerke med diplom som gir livsvarig medlemskap i Kolbotn IL

PÅL WIRAK Fotball kvinner

Pål har vært frivillig i Kolbotn idrettslag i mange år og bidratt på mange måter gjennom sin frivillige innsats.

Pål startet som spiller i 1978 både som fotballspiller og langrennsutøver. Deretter et lite opphold, men var tilbake i 2005 og startet da som fotballtrener. Han har siden det vært trener for 2 forskjellige jentelag i KIL frem til i dag. Jentelagene han trener har meget gode resultater å vise til. Begge lagene har vunnet Norway Cup og kretsmesterskap 2 ganger hver. Hans lag har deltatt i flere finaler i Dana cup. Unge spillere han trener er tatt opp i A-lagsstllen og har også landskamper for yngre lag.   

Pål Wirak ble styremedlem i styringsgruppa i 2008. Året etter ble han valgt til styreleder for Kolbotn idrettslag og hadde dette vervet til 2013. Det var en periode der økonomien var meget krevende og det måtte tas noen kraftfulle grep for å komme på rett kjøl.

Pål er medlem i valgkomiteen og har vært det i 2015, 2016 og 2017. Han har sittet som styremedlem i fotball kvinner i 2013 – 2014. Deretter styreleder i fotball kvinner 2014.

Pål er positiv og en pådriver for barn og unge i idrettslaget og er også en profilert røst fra KIL i lokalavisa.

STEIN MAMEN Håndball

Stein spilte både fotball og håndball som barn i Kolbotn IL noe han gjorde frem til Sofiemyrhallen ble bygget. Da ble det bare håndballsatsning for Stein. Han var med å spille herrelaget opp i første divisjon og var med å vinne 1 divisjon. Han var delvis skadet på dette tidspunktet, men dette var ingen hindring for Stein, så da var han med som oppmann/lagleder i flere å isteden.

Han starter som 15/16 åring opp som trener for yngre lag. Han trente både gutter og jenter opp igjennom sin ungdomstid, ved siden av at han var spiller på guttelaget og senere seniorlaget til Kolbotn. Etter hvert som Stein fikk egne barn og flyttet til Oppegård ble han trener for dem  i Oppegård.

Etter en periode i Bekkelaget valgte han å komme tilbake til Kolbotn og ble oppmann for herrelaget noe han fortsatt er. I innværende sesong er Stein også trener for damelaget og som om ikke det var nok har han også tatt på seg treneransvaret for de minste 6 års guttene i minihåndballen. Stein er en person som alltid stiller opp for Kolbotn Håndball og han er en Kolbotn gutt som har vært med på mye i idrettslaget.

Stein har vært trener fra 1969 og frem til i dag og han har lagt ned mange frivillige timer i Sofiemyrhallen opp gjennom årene. Han spiller også Veteran NM for Kolbotn og i 2017 gikk 55 års laget ubeseiret helt til finalen hvor de måtte melde walkover pga tidlig hjemreise med fly (!).

HEGE JØRGENSEN Fotball kvinner

Hege Jørgensen har erfaring som fotballspiller på toppnivå og i perioden 2013-2016 hatt hovedansvaret for KILs A-lag og juniorlag. Hun har gjort en betydelig innsats for å bygge opp toppserielaget til fotball kvinner. Siden 2013 har hun bygget opp en helhetlig satsing fra topp til bunn. Hun har blant annet utviklet omfattende "læreplan"/sportsplan og strategi for klubben og var også ansatt i klubben i ca 6 måneder og har vært ansvarlig for ansettelse av trenerteam.

Hun har gjennom mange år lagt ned en betydelig innsats for å holde Kolbotn IL med en god spillerstall både fra egne rekker og gjennom forhandlinger og kontraktsinngåelser

Hege har vært en kulturbygger ifm toppsatsningen i Kolbotn idrettslag.
Leder av Sportslig utvalg. Etablering av talentgruppe og samarbeid med naboklubber.

Fotballforbundet skriver på sine sider blant annet følgende:  - Vi er veldig glade for at vi har fått på plass Hege … Hun har lang fotballerfaring både som spiller og som leder i Kolbotn IL. Hun har vært styremedlem i NFF og kjenner fotballen og dens dynamikk meget godt. Hege har god erfaring i å bygge en organisasjon samt det å jobbe i team. Hun har og god dialog ut i flere av klubbene som har denne aktiviteten for rusavhengige i Norge. Hun er en utmerket kandidat, som vi er trygge på at kommer til å gjøre en god jobb for stiftelsen

Hege er utpreget sosial og hun har stort nettverk. KIL mener hun gjennom sin utrettelige og målrettede innsats for kvinnefotballen lokalt og nasjonalt er en verdig kandidat til sølvmerket i idrettslaget

Gullmerke med diplom som gir æresmedlemskap i Kolbotn IL

KYRRE RIIS Basketball

Fikk sølvmerke i 2006

Kyrre Riis kom inn i Kolbotn idrettslag Basketball i forbindelse med sønnen som startet å spille basketball i 1989, og fulgte videre opp med sin datter som endte opp som spiller på landslagsnivå.

I 1994 ble han valgt som leder for Kolbotn IL Basketball og har denne rollen fortsatt i dag. Kyrre er spesielt opptatt av å utdanne de unge og oppfordre unge til å ta forskjellig kurs som leder-, dommer- og trener kurs. Hans arbeide for inkludering har gjort Kolbotn Basket til en mangfoldig gruppe. Det er blant annet Kolbotn som har fått gjennomslag for at det nå er tillatt for unge jenter å spille med Hijab i seriekamper.

Han er veldig engasjert i forbindelse med det skal være et godt tilbud med idrettshaller/gymsaler i kommunen og jobber mye med å få Oppegård kommune til å vedlikeholde anleggene. Han er ivrig med å dokumentere status på anlegg og å sikre at ødelagt materiell blir rapportert og fikset så hurtig som mulig. Når det er kamper eller turneringer åpner han hallen om morgenen, rydder og låser hallen om kvelden. Han er ofte sett med søppelsekker og moppen der han rydder og opptrer nærmest som en vaktmester slik at kampstedene ser presentable ut på kampdag. Mangler lagene noen til å sitte i sekretariatet tar han gjerne plass her. Dette gjelder spesielt for herre og dame kamper.

Kyrres arbeide gjennom mange år har Kolbotn Basket blitt en foregangsklubb som er lagt merke til langt utover vår egen region for sitt gode arbeide for ungdom. Det ingen overdrivelse å si at uten Kyrre hadde ikke vi hatt noen klubb og mange barn som ikke får til fotball og håndball, hadde ikke hatt fysisk trening og tilhørighet.

Kyrre fikk AIKs Frivillghetspris 2016 og idrettskretsen nominerte ham som sin fylkeskandidat til NIFs «Årets ildsjel». Kyrre kom til «semiefinalen» ved å være blant de 19 av 660 nominerte. I januar i år var han en av kandidatene til Oppegård kommunes frivillighetspris

WINNIE TAGGE Turn/RG

Winnie fikk sølvmerke i 1993

Hun flyttet med familie til Kolbotn i 1969 og ble omgående trener i turngruppa i KIL, noe hun var i nesten 40 år. Det har gitt utøvere fra KIL 9 senior norgesmesterskap i RG tropp og individuelt lag samt deltagelse i EM og VM og flere store internasjonale RG-konkurranser

. Hun har vært dommer tre ganger i EM, en gang i VM (i Osaka Japan) og OL i Sidney 2000 – totalt 39 dommeroppgaver i utlandet. 1977 – 1994 leder av RG-komiteen i Oslo og Akershus Gymnastikk- og Turnkrets. Både sølv og gull kretsfortjenestemedalje fra Norges Gymnastikk- og Turnforbund. Dessuten satt hun i to perioder i Idrettsrådet som representant for KIL

Winnie har fortsatt sitt frivillige arbeide for KILs medlemmer. Hun har nå i snart 25 år – til tross for krevende helsesituasjon  – ukentlig ledet Seniortrimmen i klubbhuset på Sofiemyr.

 

PS! Oppegård Avis gratulerer!