MIDLERTIDIG SKOLE: Elevene ved Kolbotn skole bruker midlertidige lokaler i Solkollen frem til november neste år. Foto: Yana Stubberudlien

Påvist smitte på Kolbotn skole – Årets leirskole står i fare

Det er påvist ett nytt smittetilfelle tilknyttet Kolbotn skole i Solkollen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge pressemeldingen, som kommunen publiserte søndag ettermiddag, er det meldt om ett nytt smittetilfelle tilknyttet 6. trinn ved Kolbotn skole. Totalt 56 personer tilknyttet skolen er nå i karantene.

STATUS FOR JANUAR HITTIL: 189 smittede hittil i januar.

Elevene ved 6. trinn på Kolbotn skole gledet seg i flere år til å være med på leirskole til Brennabu. Turen skulle gjennomføres 25. til 29. januar.

– Står årets leirskole i fare som følge av smittesituasjonen?

– Det kommer an på om flere er smittet. Enn så lenge planlegger vi å gjennomføre leirskole som normalt, sier rektor Kristin Hovde Høidal ved Kolbotn skole.

189 smittetilfeller i januar

Det er også påvist ett smittetilfelle ved Langhus helsestasjon i dag. Her har kommunen satt 20 personer i karantene. Alle berørte er informert.

Den siste uken har kommunen innrapportert 86 smittetilfeller, men i perioden fra 1. januar og til og med 16. januar ble det registrert totalt 189 smittetilfeller og to dødsfall.

Siden covid-19-utbruddet startet i Nordre Follo i mars 2020 har kommunen innrapportert totalt 850 smittetilfeller og ti dødsfall (siste innrapporterte tall fra 16. januar 2021).

Powered by Labrador CMS