KJØPESENTER: Det er ikke noe torg, på Kolbotn torg, mener leser Camilla K. Hivand.
KJØPESENTER: Det er ikke noe torg, på Kolbotn torg, mener leser Camilla K. Hivand.

Et lite kjærlighetsbrev til Kolbotn Torg!

Fra "superhipp" til traust. Kolbotn torg må få seg nye venner, sier Camilla K. Hivand i dette kjærlighetsbrevet til kjøpesenteret vårt.

Publisert

En gang for lenge siden så jeg deg så sjarmerende... Du var beskjeden, men likevel stolt!

Du var rolig, åpen og vakker. Du var kanskje litt kjedelig, men du hadde noe på gang...

Les også: Fantastisk fredag på Kolbotn torg

Tiden gikk og du skulle fornye deg.  Bli urban og moderne! Kolbotn Torg skulle bli noe helt annerledes enn hva vi hadde sett før, og vi gledet oss over evne og vilje til utvikling. Med innendørs gågate, et unikt utvalg av restauranter og med grønne lunger skulle du være møtestedet for alle.

Ikke et torg

Du var jo superhipp en stund, men så skjedde det noe. Etter hvert var du ikke så attraktiv for de kule vennene dine og de sviktet deg én etter én... Zara gikk først. Så stakk Høyer og Rafens... Høyer kom tilbake for en kort periode som outletbutikk, men så tok det slutt igjen etter kort tid. De små selvstendige nisjebutikkene som en gang var trekkplaster lukket én etter én....Og gjør det fortsatt. Ikke engang Tilbords er interessert lenger.

I dag fremstår du igjen som traust. Og noe torg er du iallefall ikke! Når jeg tenker meg om har vi ikke noe torg på Kolbotn. Vi har en mørk plass som vi løper over når vi skal til kulturhuset.

Det skjer riktig nok av og til noe på denne plassen, men et torg er det fortsatt ikke. Men det er kanskje inne på sentret at torget er? Er hele sentret et torg siden det heter Kolbotn Torg? Jeg er forvirret.... Juletreet står jo ute på den ellers så mørklagte plassen, sånn som det gjør på andre torg.

HVOR ER TORGET?: Er torget inne eller ute? – Jeg er forvirret, sier innsender av dette debattinnlegget. (Oppegård Avis)
HVOR ER TORGET?: Er torget inne eller ute? – Jeg er forvirret, sier innsender av dette debattinnlegget. (Oppegård Avis)

Nye venner

Du har så stort potensiale! Jeg vet bare ikke om du ser det selv... Det høres kanskje ut som at jeg vil forandre deg, men det stemmer ikke. Jeg vil bare at du skal forbedre deg!

Les også: – Ja, vi handler lokalt til jul!

Du må få nye venner! Og du må sette dem sammen på en ny måte... Jeg vet det er utfordrende å få nye venner til å leke, når besøkstallene er lave. Men da må vi gjøre noe med det! Den mørklagte plassen kan være din redning... Den har foreløpig svært få venner, bortsett fra noen trofaste bønder og kommunens skolebarn som stikker innen et par timer på 17. mai. Det bør være enkelt å by opp til dans for å si det sånn!

Ikke sint, bare litt skuffet

I 2018 bør vi ha en skøytebane rundt det juletreet. Også håper jeg så inderlig at du har invitert en av de beste kaffebarene/bakeriene i landet til å ta over Ocean Home-lokalene. Lokalet er suverent til utendørs servering på torget. Nei vent... det er ikke noe torg helt ennå. Jeg ser bare at det så lett kan bli det!

 Musikk, lys, pølsebod, gløgg og pepperkaker. Kanskje pop up-boder? Anne på Landet –churrosbod-flytte spekeboden ut fra senteret? Kanskje det nye bakeriet på ocean home-lokalet investerer i en utendørs pizzaovn?  

Les også: Gjenopplev førjulskosen!

Hva vet jeg? Det jeg vet er at det handler om å overraske, glede og inspirere til handel. I dag sverger jeg personlig til Vinterbro. Ikke fordi det er et så himla bra senter, men de følger med. De har en senterledelse som minner meg om de dyktigste senterlederne i landet. De vil mer, og de har en helt egen evne til å formidle sin egen entusiasme. Vi som kunder merker når leietakerne er tilfreds og motiverte, og det er viktigere enn man kanskje skulle tro.

 Jeg skriver ikke dette brevet fordi jeg er sint på deg. Kanskje litt skuffet, men mest av alt er jeg bare veldig glad i deg!

 Klem C.

Powered by Labrador CMS