KOM PÅ BESØK: Minister Sigbjørn Gjelsvik kom på hjemmebesøk til Stian Hagemann-Jensen, etter at sistnevnte la ut et rystende FB-innlegg.
KOM PÅ BESØK: Minister Sigbjørn Gjelsvik kom på hjemmebesøk til Stian Hagemann-Jensen, etter at sistnevnte la ut et rystende FB-innlegg.

Fikk minister-besøk etter FB-innlegg

“Jeg er fattig, er du?” skrev Stian Hagemann-Jensen på Facebook. Innlegget har skapt massive reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av innlegget han postet på sin Facebook-side rett før jul, kom også kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik ens ærend på besøk til Stian Hagemann-Jensens leilighet på Sofiemyr. (Les innlegget nederst i denne saken)

Klokken er i ferd med å slå 18:00 29. desember. Stian Hagemann-Jensen har satt på kaffen, gjort klar en frossenpizza og koser med katten Lille Mjau. Det banker på, og inn stiger ministeren. De to omfavner hverandre, og utlveksler noen hyggelige ord.

GOD KLEM: Det første ministeren gjorde var å dele ut en god klem til Hagemann-Jensen.
GOD KLEM: Det første ministeren gjorde var å dele ut en god klem til Hagemann-Jensen.

La kortene på bordet

Bakgrunnen for besøket er et Facebook-innlegg lagt ut av Hagemann-Jensen lille juleaften, med tittelen “Jeg er fattig, er du?”. Her forklarer han sin vanskelige situasjon. På grunn av en rekke uheldige hendelser, blant annet en grov voldshandling som følge av hans legning, er han i dag er funksjonsnedsatt og i dyp gjeld. Dermed mottar han arbeidsavklaringspenger, som så vidt dekker leien i hans 40 kvadratmeter store leilighet på Sofiemyr.

– Jeg la ut innlegget i ren frustrasjon. Hvis det er sånn at jeg er i denne situasjonen, er det garantert andre som også sliter. Men jeg har også kapasitet til å hjelpe andre med min bakgrunn, forklarer Hagemann-Jensen.

Altså tilbyr han støtte til folk i samme situasjon som han selv. Ved å oppsøke kan de få hjelp til å komme over barrieren med å ringe Skatteetaten, kreditorer, Statens innkrevingssentral, Namsfogden og Nav.

– Jeg har brukt et helt liv på å hjelpe andre. 11 år i Nav sosialtjenesten med sertifisering som gjeldsrådgiver, jobbrekruttering i Manpower, samt engasjement i politikk og organisasjonsarbeid. Dermed faller det helt naturlig for meg å nettopp hjelpe andre.

Mye oppmerksomhet

Innlegget fikk stor oppmerksomhet fra venner og bekjente, men også da fra regjerings-hold. Sigbjørn Gjelsvik leste innlegget og inviterte seg selv til Hagemann-Jensen. De to er bekjente fra politikken. Hegemann-Jensen er også aktiv i dag på kommune og fylkestinglisten for Arbiderpartiet i Nordre Follo.

Praten flyter lett mellom tema som fattigdom, makspris på strøm, styrking av Nav og sosialtjenesten i kommunene samt privatliv og utfordringer enhver har i sitt eget liv.

– Jeg så innlegget som han skrev på Facebook, og kjenner han litt fra før. Vet noe om hans personlige- og arbeidserfaringer. Åpenheten hans i dette innlegget er veldig viktig for meg som politiker og andre som står i samme situasjon som Stian, sier Gjelsvik.

– Det er utrolig tøffe tak i disse tider, med prisøkning på strøm, mat og så videre. De som har minst fra før, merker dette aller mest. Jeg er opptatt av å sette meg inn i enkeltpersoners historie og Stian sin er veldig tøff. Vi ønsker å hjelpe så godt vi kan, både han og de som sliter med ulike utfordringer.

Forslag til regjeringen

Hagemann-Jensen stilte nemlig særdeles godt forberedt til besøket fra ministeren. Han er opptatt av at det må gjøres noe for de fattige her til lands. Det er ikke holdbart slik økonomien drives i dag, og kom med krass kritikk mot regjeringen. I tillegg hadde han skrevet ned 13 punkter, som han overleverte til Gjelsvik. Dette var forskjellige instrukser som han mente ikke ville påvirke inflasjonen, men samtidig gjøre hverdagen for de fattige her til lands mye lettere.

LEVERTE LISTE: Stian Hagemann-Jensen stilte godt forberedt og leverte en rekke forslag til forbedringer til kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik
LEVERTE LISTE: Stian Hagemann-Jensen stilte godt forberedt og leverte en rekke forslag til forbedringer til kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik

– Punktene går ut på hvordan vi skal få ned kostnadene til folk som sliter. Også hvordan vi skal få større endringer i NAV, som gjør at etaten faktisk fungerer slik det burde. Det blir ikke inflasjon av å sette oljepenger inn i NAV. Snarere blir det flere arbeidsplasser, mindre ventetid og bedre vilkår for de som lever på Nav sin nåde, avslutter Hagemann-Jensen.

Facebook-innlegget:

Jeg er fattig er du?

Nå, før jul, får jeg et nytt trekk på AAP. Totalt utbetalt i desember er 14.700,- jeg har en leie på 14300, må ha mat til min katt, Lille Mjau og ikke minst penger til medisiner da jeg ble utsatt for et hat overfall med tortur, har somatisk og psykisk sykdom.

Jeg har råd til brød til jul med Vita hjertegod på.

Dessverre ble jeg lurt med min andre ektefelle da han kun var ute etter penger, sitter nå med enorm gjeld. Det er søkt uførepensjon på meg, etter 11 år som mellomleder i NAV Sosialtjenesten med sertifisering som gjeldsrådgiver.

Hva skal jeg gjøre nå? Gi opp? Sitte og stirre i veggen og bare tenke at livet er over i en alder av 47?

Jo, jeg utdanner meg mer, så jeg om noen år kan være digital rådgiver uansett hvor jeg bor og på hjemmekontor som jeg fikk fra NAV hjelpemiddelsentral etter mas

Er jeg alene om å være fattig?

Nei! Vi er mange. Jeg ønsker iallfall som sertifisert gjeldsrådgiver og som sitter midt i krise og hjelpe andre. Jeg står nå på Nordre Follo Arbeiderparti sin liste til både kommune og fylkestinget. Kommer jeg inn skal all min innsats gå til området helse og sosial. Det er en skam for Norge at jeg og mange andre må spise brød på julaften, i romjulen, nyttårsaften og ellers i året.

Men. Om jeg kan hjelpe andre og ta de første telefonene til kreditorer, NAV eller namsfogd så kontakt meg gjerne. Trenger du hjelp til gjeldssanering eller rydde opp i gjeld skal jeg gjøre mitt beste for deg. Var boligsjef. Hadde veldig god lønn, ga mennesker kommunale boliger, bostøtte, gjeldsrådgivning, startlån (husbanklån) og kan alle ordninger om du behøver hjelp. Når jeg sitter midt i en krise er mitt mål at jeg har gjort alt jeg kan for å rydde opp i mine problemer. Det tar bare aå lang tid. Uansett, kan jeg og eventuelt andre med min bakgrunn og ressurser hjelpe andre gratis, så må vi det. Vi har en plikt å hjelpe hverandre. Som sosialdemokrat tror jeg veldig på at vi kan være gode medmennesker. Egentlig Hammerfesting, sosial og hjelpsom. Bodd på Østlandet i 22 år, nå på Kolbotn. Jeg vil gjerne hjelpe deg gratis om du vil starte på nytt. Bare ta kontakt så vil jeg gjøre så godt jeg kan. Med bakgrunn hvor jeg nå sitter midt i en økonomisk krise, dog har hvor æ har hjulpet andre i 11 år, klarer jeg fortsatt i redusert tempo og hjelpe deg og andre. Har helseutfordringer så kanskje det tar litt tid, langt mindre tid dog enn ventelisten på NAV gjeldsrådgiver.

Tenker det er en plikt å hjelpe andre når en har både personlig, jobbmessig og utdanningsmessig erfaring med økonomisk ruin.

Jeg vet jeg ikke er alene, dette er iallfall min historie.

Nb: ryggen er ødelagt, har titan i kjeven og noen kunstige tenner etter at noen menn fra midt østen sparket og slå meg i 3-4 timer, ser helt vanlig ut må du vite.

Stian Hagemann-Jensen på Sofiemyr i Nordre Follo

Mobil for og få hjelp hos meg. send en sms til 91171906 så ringer jeg tilbake når jeg kan ❤️ de beste ønsker fra meg til alle dere som orket å lese dette

Powered by Labrador CMS