×
Annonsørinnhold for
Fredrik Dammen i Privatmegleren Kvadrat sørger for at markedsføringen har blitt gjort slik at de riktige folkene kommer på visning. Han har snakket med mange av dem i forkant.
Fredrik Dammen i Privatmegleren Kvadrat sørger for at markedsføringen har blitt gjort slik at de riktige folkene kommer på visning. Han har snakket med mange av dem i forkant. (Foto: Native Media)

Dette må du vite før visningen

Fredrik Dammen fra Privatmegleren Kvadrat har korte og konsise råd. Selger, vær forberedt. Kjøper, kom forberedt. Selv stiller han selvsagt langt fra uforberedt.

  • Innhold produsert av Native Media, på oppdrag for PrivatMegleren.

Dammen har oversikt over alle som har bestilt prospekt før visningen. Alle som har vist interesse, og interessenter fra kjøperegisteret, får en telefon fra ham før visning.

– Jeg synes det er viktig å ta den praten for å kartlegge om de har noen spørsmål til objektet, om de har finansiering på plass. Få en personlig dialog med dem, da vet jeg også mer om hva jeg jeg kan spille på under en visning og i budrunden, sier han.

LES OGSÅ: Selge bolig? Her er tipsene du trenger

MITT BOLIGKJØP: Her kan du spesifisere hva du ser etter ned til minste detalj.

Bredt nedslagsfelt

Men før prospektene bestilles, må de riktige menneskene se dem. Her gjør Privatmegleren Kvadrat en grundig jobb, og de har flere ting i verktøykassen.

– Vi jobber mye mot Oslo-segmentet, på tvers av kontorer og interessentregister. Samtidig som vi har "Klikk" på sosiale medier, forklarer 29-åringen fra Trollåsen.

Elektroniske verktøy som nevnte «Klikk» med målrettet annonsering på sosiale medier, samt appen «Mitt boligkjøp», eksponerer boliger til større grupper. Potensielle boligkjøpere som kanskje har sett på rekkehus på Manglerud eller Oppsal. De som ikke har Oppegård på radaren.

– Har du søkt på rekkehus på Nordstrand mellom 5 og 8 millioner? Se her, ti minutter unna, så får du en enebolig. Det er mange som ikke tenker på hvor nært Oppegård er til Oslo. Det forteller vi dem, poengterer daglig leder Stig Reklev.

– De ser jo at du får mer for pengene i Oppegård enn på Nordstrand eller Oppsal. Det markedet er veldig viktig for selgerne her. Her mener jeg vi er mer fremoverlente enn ganske mange andre, hevder Dammen.

LES OGSÅ: – Jeg kjenner ikke bare gateadressene, men alle småstiene som knytter dem sammen

Impulskjøp

Gjennomsnittlig kommer halvparten av boligkjøperne i Oppegård utenfra. Mer overraskende er andelen impulskjøpere. Meglerduoen mener dette understreker hvor viktig det er å favne bredt, og å få folk inn på visning.

– Omtrent tretti prosent av boligkjøperne gjør det på impuls, de har egentlig ikke planlagt boligbytte. Det er mange, forteller Reklev.

– Med våre verktøy treffer vi ikke bare de som er på aktiv leting, sier Dammen.

Mitt boligsalg

MITT BOLIGSALG: Ni av ti boligselgere benytter seg av denne appen. Her får man full innsikt.

Privatmegleren har gode verktøy, også for de som selger. Før visningen kan selger og megler følge interessen via appen «Mitt Boligsalg».

– Den er gull verdt. Så mange som 90 prosent av våre selgere bruker den. Alt ligger, eller kan bli gjort tilgjengelig, i appen. Da får selger også full innsikt i alt vi gjør, sier Dammen.

Så mange som 90 prosent av våre selgere bruker "Mitt Boligsalg". Alt ligger, eller kan bli gjort tilgjengelig, i appen. Da får selger også full innsikt i alt vi gjør.

Fredrik Dammen, Privatmegleren Kvadrat

Her finnes en kontinuerlig oversikt over hvor mange som har vært inne på annonsen, og hvor mange som har lastet ned prospekt. Har man fått telefoner? Har flere spurt om privatvisninger? Meget nyttig, også om man eksempelvis skulle få et bud før selve visningen.

Hva bør man gjøre da?

Responsen igjennom appen vil gi en god pekepinn, og være med på å danne grunnlaget for kvalifiserte råd.

– Dette er en av grunnene til at du bør bruke en megler. Vi har oversikt, og vi gjør dette hver dag, sier Dammen.

Skape godfølelsen

29-åringen fra Trollåsen har følgende råd til selgeren på selve visningsdagen.

– Se tilbake på bildene i prospektet, og forsøk å kopiere dem mest mulig. Vask godt, og luft godt.

Videre handler det helt enkelt om enkle ting. Grave frem godfølelsen.

GOD STEMNING: Gjør det litt hyggelig på visningsdagen. Duftlys blir kanskje for mye, men sett gjerne frem noen nybakte boller. Foto: Native Media

– Bak gjerne noen boller og kok litt kaffe. Tenn lys, fyr i peisen. Sett gjerne ut et lite bord slik at eventuelle barn kan sitte og tegne slik at foreldrene kan konsentrere seg om visningen, sier han.

Meglerne ønsker primært å stå på visning alene. Dette for å bli kjent med, og kartlegge interessentene.

– En selger har ofte mange følelser investert. Da er mye bedre kun å ha en profesjonell part på visning, påpeker Dammen.

– Selger er allikevel den som kjenner boligen best. Jeg organiserer det slik at de kan svare på spørsmål etter visningen.

Grundig

Dammen får ikke understreket nok hvor viktig det er med forberedelser og grundighet om du er mulig kjøper.

Finn frem spørsmålene du har i forkant. Gjør god research. Bruk tid, og gå nøye igjennom boligen.

Du har en hel time på deg. Ikke gå etter ti minutter, og ikke kom ti minutter før slutt.

Fredrik Dammen, Privatmegleren Kvadrat

– Du har en hel time på deg. Ikke gå etter ti minutter, og ikke kom ti minutter før slutt. Veldig ofte opplever jeg at folk er dårlig forberedt eller er veldig overfladiske.

Jeg anbefaler at du bestiller prospektet i forkant, og setter deg inn i det. Da kan du ha spørsmålene klare til visningen, i stedet for å ta det rett før budrunden, sier han.

Se eiendommene Privatmegleren Kvadrat har til salgs i Oppegård kommune akkurat nå.

Scorer høyt

Fredrik Dammen

Alder: 29

Bosatt: Trollåsen

Sivilstatus: Samboer

Hva er det beste med Oppegård? Nærheten til byen, folkene, at det er en familievennlig kommune og turmuligheter.

Hva kan du ikke være uten? Mobilen min!

Hva er ditt beste jobbminne? Mitt første salg.

Hva er din favoritt-app? Kan vel ikke si noe annet enn «mitt boligsalg» 😉

Hva spiser du helst? Pasta og sushi.

Hvem fortjener en blomst av deg? Min fantastiske samboer som holder ut med meg 😉

Hvor mange som kan sies å være et godt antall besøkende på en visning vil variere. To er nok til en budrunde. Femten kan være innom uten at budene kommer. Det som er viktig er at de som kommer på visning virkelig er interessert.

Fredrik ligger helt på toppen i Privatmegler-kjeden når det gjelder kundetilfredshet.

Stig Reklev, Privatmegleren Kvadrat
HØY KUNDETILFREDSHET: Fredrik Dammen scorer høyt på kundetilfredshet i Privatmeglerkjeden. Foto: Native Media

Markedsføringen må gjøres slik at riktige folk kommer på visning, så må gjennomføringen av den samme visningen være god, påpeker Dammen.

Selv om det alltid vil være tilfeldigheter knyttet til et boligsalg, jobber Dammen knallhardt og svært lite tilfeldig.

– Fredrik ligger helt på toppen i Privatmegler-kjeden når det gjelder kundetilfredshet, roser daglig leder Reklev.

– Jeg jobber hardt for at kundene mine skal bli superfornøyde. De skal sitte igjen og vite at de har fått det markedet er villig til å betale for boligen deres, og at de på samme tid har hatt en trygg opplevelse.

– Det er voldsomt viktig for meg, sier Fredrik Dammen.

 

 

Til toppen