EVENTYRLIG LANGT KORPS: Her kan du se et bilde fra én av øvelsene like før den 17. mai. Foto: Anne Marie Mork
EVENTYRLIG LANGT KORPS: Her kan du se et bilde fra én av øvelsene like før den 17. mai. Foto: Anne Marie Mork

Norges lengste korps?

På den siste marsjøvelsen før nasjonaldagen var det lokale korpset mer enn 80 meter langt.

Publisert Sist oppdatert

I ukene frem til 17. mai har korpsene Tårnåsen skolekorps og Kolbotn pike- og guttemusikkorps (KPGM) hatt mange marsjøvelser, både i ukedager og helger, for å spisse formen.

– Vi har benyttet anledningen til å spre korpsglede i nærmiljøene våre, samtidig som vi nå har marsjert mer enn 50.000 skritt! sier en entusiastisk Christoffer Heie, leder i Tårnåsen skolekorps.

Låter enda bedre

Koronarestriksjonene har lenge satt en stopper for fysiske korpsøvelser, men fra slutten av april ble det endelig åpnet opp.

– Det er fortsatt mye vi må passe på for å overholde gjeldende smittevernregler, og derfor er det kun tillatt å spille når vi står i ro, forteller korpsets dirigent Silje Varhaug.

Hun legger til at resultatet er at det låter enda bedre av korpset.

– Det er tross alt ikke så lett å både marsjere rett, spille et instrument og lytte til medmusikantene de første årene. En annen konsekvens av koronareglene er at vi har fått et eventyrlig langt korps. For å holde tilstrekkelig avstand mellom rekken går vi bare tre i bredden, og på sist marsjøvelse var korpset mer enn 80 meter langt! Jeg tror det må være Norges lengste, forteller Øyvind Aas, som er leder for KPGM og smittevernsgeneral.

Alle tre er uansett enige om at det har nå vært fint å få vist frem korpset til nærmiljøene på Kolbotn og Tårnåsen på nasjonaldagen.

Powered by Labrador CMS