KJEMPER PÅ: Anne Karhusbakken, Stine Trogersen og Camilla Wik i Follo Soroptimistklubb, her fra fjorårets markering av oransjeperioden, hvor temaet var å forebygge vold.
KJEMPER PÅ: Anne Karhusbakken, Stine Trogersen og Camilla Wik i Follo Soroptimistklubb, her fra fjorårets markering av oransjeperioden, hvor temaet var å forebygge vold.

10 gode grunner for å markere kvinnedagen

8. mars markeres kvinnedagen over hele Norge. Her er 10 gode grunner til å fortsette med det.

Publisert

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. I anledning den viktige dagen har Follo Soroptimistklubb levert noen viktige ord:

«Soroptimistene ser det har skjedd mye siden FN i 1977 gjorde 8. mars til den internasjonale kvinnedagen. Follo Soroptimistklubb støtter FN Sambandets 10 gode grunner til at vi fortsatt bør markere kvinnedagen i Norge og over hele verden.

1. Likestilling er en menneskerettighetsutfordring.

2. Langt flere kvinner enn menn er fattige.

3. Kvinner har færre muligheter på arbeidsmarkedet.

4. En kvart milliard færre kvinner enn menn har internettilgang.

5. Fredsavtaler blir bedre når kvinner deltar i forhandlingene.

6. Jenter og kvinner får dårligere utdanning.

7. Millioner av kvinner får ikke bestemme over egen kropp.

8. Vold mot kvinner

9. Skjev maktfordeling

10. Ulike lover for kvinner og menn.

Pågående arbeid

Follo Soroptimistklubb arbeider for å fremme kvinners rettigheter. Vi arbeider blant annet for å fremme kvinners interesser, bygge nettverk blant annet med andre kvinneorganisasjoner, forebygge vold mot kvinner, og å bidra til å gi kvinner utdanning i Norge og Moldova. Vi har hatt mange «lifeskill» kurs for ungdom i Moldova og samarbeidet med kvinner i andre kvinneorganisasjoner lokalt for å utdanne kvinner.

I Follo har vi i flere år sponset to plasser på Forskerfabrikkens sommerskole i realfag for jenter i 4. til 6. klasse. Det er viktig at jenter utdanner seg i realfag for å få flere jenter inn i realfag/teknologi – yrker.

Vi vil også sponse to plasser sommeren 2023, men vi har foreløpig oversikt over på hvilke skoler kursene skal arrangeres. Tidligere har kursene vært holdt på Kolbotn skole, Ingieråsen skole eller Hebekk skole.

Ta kontakt med klubben dersom du er interessert: Follo@soroptimistnorway.no

Med hilsen, styret Follo Soroptimistklubb»

Powered by Labrador CMS