JUL SIDEN JANUAR: Aktørene i Scenario har hatt jul siden januar! Her spiller Halvor Alnæs Løvåsen syke Lille Tim. Tims far, spilt av Ove Lund, jobber for den gjerrige Ebenezer Scrooge.

Dette blir magisk!

Det er snart klart for årets juleforestilling! I hele år har Scenario jobbet med Dickens sin "A Christmas Carol", og om en uke er det Norgespremiere i Kolben!

Publisert

Du har kanskje sett Disney-filmen om gamle onkel Skrue som får besøk av sine fortidsånder? "A Christmas Carol" av Charles Dickens er gjenfortalt på mange måter, og nå er Scenario klare for å gi deg årets julemusikal!

Norgespremiere

Dette blir femte gang Scenario setter opp en internasjonal musikal med Norgespremière i Kolben, etter suksessene «Den Røde Pimpernell», «Titanic», «De tre musketerer» og «The Pirate Queen». Og ja - det er faktisk Norgespremiere! Musikalen spilles til sammen 12 ganger i november i sal 1 i Kolben Kulturhus, med premiereforestilling 2. november.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FØLELSER: Scrooge er bitter og sur, men hans rolleinnhaver Tom-Erik Falla sier han har sympati med ham på grunn av karakterens barndom. Han skyver bort sin nevø, Fred Anderson, spilt av Rune Solberg.

Bitre Ebenezer Scrooge

Historien handler om den gjerrige og bitre Ebenezer Scrooge (forøvrig inspirasjonskilden til Disneys Onkel Skrue), som etter å ha blitt konfrontert med sin fortid, nåtid og fremtid, blir til et nytt, omtenksomt menneske. Rolleinnhaver er Kolbotn-mannen Tom-Erik Falla. Han har hatt Scrooge på hodet siden januar, og er blitt trygg på karakteren. Men hvordan er det å skulle spille en så sur, gammel mann?

– Det er utrolig ålreit, sier han og smiler.

Les også: Takker alle involverte i TV-aksjonen

– Jeg har jo litt sympati med ham, for det er jo en grunn til at han er blitt sånn... Mer får dere vite på forestilling! Jeg tror det blir magisk, sier han, før han går tilbake til Londons kalde julegater fra 1843.

FAMILIÆRT: Rune Solberg er nevøen til bitre Ebenezer Scrooge, spilt av Tom-Erik Falla.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Scenario gjør alt selv

Scenario er et sang- og musikkteaterensemble i Oppegård med artister som siden januar har brukt kveldene sine på prøver, skriving, synging: disse gjør nemlig all jobben selv, fra å sy imponerende kostymer til å bygge kulisser.

IMPONERENDE: Scenario lager alt selv, både kulisser og kostymer. Det ser ut de er dratt ut av London anno 1843.

Les også: Se, så flott Ingieråsen skole har fått det!

– Jeg tror mange ønsker å legge så mye arbeid i dette fordi de ikke får nok utfordringer på det åndelige planet i sin vanlige jobb, sier kunstnerisk leder og instruktør Liv Ragnhild Torneberg. Hun er den eneste av dem som får betalt - resten er her helt på frivillig basis.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Seriøse aktører

– Dette er en seriøs gruppe, og mange har relevant faglig bakgrunn. Det gjør at vi skaper et godt produkt! Folk bør komme å se på fordi det er en god historie, flott musikk, og et sterkt budskap, sier hun.

JUL SIDEN JANUAR: Aktørene i Scenario har hatt jul siden januar! Her spiller Halvor Alnæs Løvåsen syke Lille Tim. Tims far, spilt av Ove Lund, jobber for den gjerrige Ebenezer Scrooge.

Les også: Gleder seg til landslagsdebuten

Vi får oppleve alt fra forrykende gatescener fra 1800-tallets London, til rørende familiemøter. Dramaturg og ektemann, Sven Tornberg, sier han anbefaler stykket til alle, spesielt fordi det er en historie som gir ettertanke. De forteller at de er i god rute, og at nervene er fullstendig under kontroll nå som det bare er én uke igjen til premiere. Stykket spilles fra 2. til 19. november. 

Bestill billetter på Kolben sine hjemmesider.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Fakta om årets juleforestilling

  • Scenario setter i år opp musikalen "A Christmas Carol" av Menken & Ahrens, basert på Charles Dickens novelle (utgitt i 1843).
  • Premiere er 2. november i sal 1 på Kolben.
  • Det blir femte gang Scenario setter opp en internasjonal musikal med Norgespremiere i Kolben.
  • Liv Ragnhild Torneberg er ansatt som instruktør og kunstnerisk leder.
  • Musikalen er bearbeidet og oversatt til norsk av Sven Torneberg.
  • Musikalen vises til sammen 12 ganger i løpet av november.
  • Scenario er et sang- og musikkteaterensemble som holder til i Oppegård.

PS! Forestillingen passer ikke for de aller minste. Anbefalt aldersgrense er fem år. 

Powered by Labrador CMS