HEKTISKE DAGER: Agathe Madtzog driver Trollåsen fotterapi, og har mange henvendelser før ferien.

Stor pågang av vonde føtter før ferien

Fotterapeuten på Trollåsen tar i bruk både kvelder og helger for å ta unna alle kundene.

Publisert

For tre og et halvt år siden tok Agathe Madtzog over lokalene på Trollåsen senter, hvor det tidligere var hudpleie og aromaterapi. Agathe fra Nordstrand er autorisert fotterapeut.

– Jeg startet egentlig med ingen faste kunder, men det har vært en fantastisk utvikling. Snøballen har vokst seg stadig større, sier hun.

Hygiene i fokus

Ganske raskt fikk hun en stor gruppe faste kunder. Det siste året har vært utfordrende for mange grupper. Fotterapeuten kan derimot forteller om år som egentlig har vært ganske fint.

– Jeg måtte også stenge de syv ukene fra 12. mars i fjor. Etter det klinikken hatt normal åpningstid med litt ekstra krav til hygiene. Dette ligger egentlig allerede inne i stillingsinstruksen for fotterapeuter, så jeg har ikke gjort det så veldig store endringer.

GYVER LØS: Skalpellet får kjørt seg når Agathe Madtzog går på for å fjerne hard hud under føttene.

– Kundene har heldigvis ikke vært redde for å komme hit, og det skal være trygt å komme til fotterapeut. Jeg har knapt hatt en avbestilling det siste året relatert til pandemien. Det har nesten vært omvendt, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har så fine kunder og så godt kundegrunnlag her på Trollåsen sier Agathe Madtzog.

Fine til ferien

Nå før ferien er nemlig pågangen stor hos fotterapeuten. "Alle" vi ha fine føtter til ferien.

– Nå kommer også de som normalt ikke går til klinikken i løpet av året. Med litt flaks kan det være en avbestilling eller en ledig morgentime. Mest sannsynlig er første ledige time etter ferien, men jeg prøver å strekke meg så langt som mulig.

Madtzog forteller det er noen utfordringer som går igjen hos kundene som oppsøker klinikken hennes.

– Ofte handler det om hard hud på hæler, gjerne med vonde sprekker. Dette er viktig å få rettet opp. Blir sprekkene dype i hælen, er veien kort inn til blodbanen for bakterier. I tillegg ser jeg mange med problemer knyttet til negler. Jeg jobber mye med korrigering av negler.

– Viktigste vi har

– Mange sliter med smertefulle inngrodde, innrullede og nedgrodde negler. Det finnes enkle og effektive metoder for å korrigere dette, men ikke alle vet om det. I tillegg har jeg mange som kommer uten problemer, men med ønske om å ha velstelte føtter.

– Hvor flinke er vi til å ta vare på føttene våre?

– Mange er flinke, men det det finnes også dem som ikke tenker på dette i det hele tatt. Føttene er noe av det viktigste vi har, og det som jorder oss. Det er likevel tydelig at alle aldersgrupper tar dette på alvor. Jeg har nesten like mange menn som kvinner blant kundene, og mange av kundene mine er unge mennesker. Alle er velkommen!

– Hva tar du på føttene i ferien?

– Jeg tror det blir mye joggesko og sandaler. Det er viktig at skoene må være komfortable, sier Agathe Madtzog.

SENTRALT: Trollåsen fotterapi er lokalisert i Trollåsen senter, vis a vis legesenteret.
Powered by Labrador CMS