ÅPNET HESTEBUTIKK: – Vi håper mange finner frem til vår butikk, sier daglig leder i AK Hestesport, Alana Åsberg.

Åpnet hestebutikk på Sofiemyr

Alana Åsberg håper kundene vrinsker av glede når de traver til den nye butikken hennes!

Publisert

– Her vil du finne mye spennende til din hest og deg som driver med ridning, sier daglig leder i AK Hestesport, Alana Åsberg (34), som er bosatt på Kolbotn.

Butikken AK Hestesport, som 34-åringen åpnet for to uker siden, ligger i Kongeveien 49 på Sofiemyr, i det samme bygget hvor Coop Extra, Biltema og Plantasjen holder til, men med innkjøring fra baksiden av bygget.

To år med nettbutikk

Alana Åsberg har tidligere jobbet med salg innen hotellbransjen, men hun har alltid vært hesteinteressert. Hun er opprinnelig fra Fjärås, et slags
«hestemekka» i Sverige, og kom til Norge for åtte år siden.

ÅPNET HESTEBUTIKK: – Vi håper mange finner frem til vår butikk, sier daglig leder i AK Hestesport, Alana Åsberg.

– Jeg har drevet med hest siden jeg var fem år gammel, men da jeg for fem år siden ville ri igjen, fant jeg ut at det var lite hestesportsutstyr i norske hestebutikker, sammenlignet med utvalget i Sverige, sier 34-åringen, som driver med ridning og har egen hest på Søndre Nordstrand.

Les også: Fløy en liten Gullfugl...

For tre år siden startet hun forsiktig med salg av ulike hesteartikler fra Tyskland, Nederland og Danmark.

Varene solgte hun til venner og bekjente som drev med hestesport. Åsberg fikk god respons og startet en nettbutikk i 2014. Bare et halvt år senere jobbet hun på fulltid med dette.

200 kvadratmeter

SLIK SER DET UT: Dette er AK Hestesport på Sofiemyr.

– Da jeg fikk vite at lageret jeg leide på Bøhler skulle rives, var jeg på jakt etter nye lagerlokaler. Heldigvis fikk jeg vite om ledige lokaler på Sofiemyr, og her var det plass til både lager og butikk, sier Åsberg.

Hun sier det er mange hesteinteresserte i Oppegård og det finnes mange staller rundt omkring, fra Ekeberg og Ryen i nord til Ski og Moss i sør.

Hestebutikken, som hun åpnet på Sofiemyr den 9. februar, har 200 kvadratmeter i areal og ligger i de tidligere lokalene til Posten Norge.

Da sistnevnte flyttet ut i fjor sommer, måtte lokalene pusses opp og innredes.

Eneste i kommunen

AK Hestesport er per i dag den eneste hestebutikken i Oppegård kommune.

I butikken finner du flere avdelinger som tilbyr alt du trenger til hest og rytter, med et bredt utvalg i alt fra klær og sko, heste- og rideutstyr til pleiemidler og fôr. Det finnes også to prøverom.

FRA BAKSIDEN AV BYGGET: Butikken AK Hestesport ligger i det samme bygget hvor Coop Extra Sofiemyr og Biltema holder til, men har innkjøring fra baksiden av bygget.
ÅPNET HESTEBUTIKK: – Vi håper mange finner frem til vår butikk, sier daglig leder i AK Hestesport, Alana Åsberg.

Les også: Bent Åge forlater Tårnhuset

– Den største konkurrenten vår i nærområdet, Horze, har en hestebutikk på Vinterbro, men vi selger forskjellige ting og ulike merker. Visjonen vår er å satse på varer som ingen andre butikker i Norge har, sier Åsberg.

Noe for enhver

Åsberg sier at hovedleverandøren er tyske HKM Sports Equipment, men i butikken finner du både klassiske og høytekniske merker med varer i ulike prisklasser og stiler.

 

 

 

 

– Hest er en kostbart sport. De fleste merkene som selges i Norge koster veldig mye. Det er derfor viktig for oss å kunne tilby noe for enhver, samt å ha noe annerledes og mer spennende tilbud enn det som er tradisjonelt, sier Åsberg.

Selv er hun glad i farger og satser derfor på en del klær og hesteutstyr som er mer fargerike enn det du finner hos konkurrentene.

PS! Se bildespesial i karusellen under artikkelen! Vi ønsker Alana Åsberg lykke til med hennes nye butikk på Sofiemyr!

Powered by Labrador CMS