MYE KOS: Anne Gravingen forteller at det ligger mye kjærlighet bak maten de lager og serverer i den røde stuen i Hvervenbukta. Kanelbollene er en av de mest populære av de mange gode rettene som serveres.
MYE KOS: Anne Gravingen forteller at det ligger mye kjærlighet bak maten de lager og serverer i den røde stuen i Hvervenbukta. Kanelbollene er en av de mest populære av de mange gode rettene som serveres.

Suksess ved sjøen

Etter sin første sommer i Hvervenbukta, kan Anne Gravingen og Bendik Romstad konstantere at badegjestene elsker maten deres.

Publisert

Forholdene i Hvervenbukta har blitt bare bedre og bedre, med både servering, nye toalettanlegg og mer til.

Den gamle badepaviljongen fra ca. 1760 blir nå også pusset opp. Og midt oppi dette står Anne På Landet fra Svartskog.

Kastet seg på

Da Oslo kommune ved påsketider i 2015 bestemte seg for å revitalisere kafédriften i Hvervenbukta, falt valget på Anne Gravingen og Bendik Romstad fra Svartskog. 

Det ble dager med hardt arbeid for å få i stand kafeen i det røde huset på perlen i Oslofjorden. Nå viser det seg at arbeidet har vært mer enn verdt det.

– Erfaringene har vært over all forventning, sier Bendik Romstad, som er halvparten av Anne På Landet.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

STORKOSER SEG: Anne Gravingen og mannen Bendik Romstads kafé har blitt godt mottatt av både badegjester og andre i sommer.
STORKOSER SEG: Anne Gravingen og mannen Bendik Romstads kafé har blitt godt mottatt av både badegjester og andre i sommer.

Går så det suser

IDYLLISK: Beliggenheten får knapt blitt bedre enn dette!
IDYLLISK: Beliggenheten får knapt blitt bedre enn dette!

Investeringen i både tid og penger har vist seg å være smart, for både badegjester og andre tilreisende elsker maten til Anne og Bendik. 

– Besøket øker jevnt og trutt, og dermed er det behov for mer hjelp. Vi har vokst kraftig siden starten, så nå, medregnet dem som jobber med food-trucken vår, er vi ti hele stillinger. I sommer var det opptil 23 personer engasjert, sier han.

For det er ikke bare i den røde stuen at Anne på landet gjør seg bemerket. De er også en del av bybildet i hovedstadsområdet med sin food-truck.

I FOOD-TRUCKEN: Anne Gravingen er tilgjengelig både fast og mobilt, i både kaféen i Hvervenbukta og i food-trucken, som reiser rundt i hovedstadsområdet.
I FOOD-TRUCKEN: Anne Gravingen er tilgjengelig både fast og mobilt, i både kaféen i Hvervenbukta og i food-trucken, som reiser rundt i hovedstadsområdet.

Fra en eldre Citroën med karosseri av bølgeblikk har de solgt egenprodusert mat på gaten i flere år, og i tillegg til dette, har de også hatt uteservering utenfor den hvite, gamle paviljongen på Hvervenbukta.

Spesialiteter

Anne på landet innbyr på kortreist mat i den lille røde tømmerstuen på Hvervenbukta. De er kjent for å lage maten fra bunnen.

En spesialitet som er populær hele året er kanelbollene. Dette er et etterspurt tilbud som kundene reiser langveisfra for å smake.

I tillegg serverer de hjemmelagede kaker, og ikke minst de sagnomsuste lammepølsene, som kundene nærmest valfarter for å oppleve.

KORTREIST OG HJEMMELAGET: Her lages ting fra bunn!
KORTREIST OG HJEMMELAGET: Her lages ting fra bunn!

Nå som det er i ferd med å bli kjølig anbefales varm sjokolade laget på ordentlig dronningsjokolade, og i tillegg finnes det også kortreiste, egenplukkede produkter, som for eksempel tørket trakt-kantarell.

PS! Saken fortsetter under bildet

 

Badegjester og andre tilreisende til kafeen får skikkelig mat som er ekte og hjemmelaget, for  her erdet lite e-stoffer, fritert potet og lunkne wienerpølser i lompe.

Anne ler ut svaret, da hun blir spurt om matfilosofien deres.

– Vi har jo ikke akkurat valgt letteste vei, for vi vil og skal tilby skikkelig mat og kortreist mat. Det å lage sitt eget syltetøy, plukke sin egen sopp og kunne bruke kjøtt-råvarer fra nabogårdene er en fin ting. Og når nærområdet har så mye bra å tilby, er det en selvfølge for oss. Den filosofien gjør også at dem henter rabarbra til sin egenproduserte slush i onkel Helge sin hage og hylleblomst fra hagen til mamma. Det som kan lages på hjemmebane, lages på hjemmebane, sier hun.