DAGLIG LEDER: Anne-Marie Wiseth er daglig leder for Sofiemyr frisør.

–  Helt ærlig har jeg vært veldig bekymret i tiden som har vært

Anne-Marie er glad for å være i full gang igjen ved frisørsalongen sin.

Publisert

I løpet av de siste ukene har vi fått stemningsrapporter fra både restauranter, hudpleiesalonger og mange andre bransjer i lokalmiljøet vårt. Nylig fikk frisørene gjenåpne. Vi ba om svar på våre spørsmål hos Anne-Marie Wiseth, som driver Sofiemyr frisør. 

1. Hvordan fortoner livet seg i din verden om dagen?

– I og med at jeg er arbeidsgiver og driver en frisørsalong skal jeg følge opp ansatte og at vi følger den nye bransje standarden på en forsvarlig, trygg og god måte for oss selv og kunder. Det skal være så trygt som mulig for både ansatte og kunder. Det tar mye tid å sette seg inn i. Helt ærlig så har jeg vært veldig bekymret i tiden som har vært. Både for salongen, ansatte, familie og venner. Samtidig så må man få leve også. 

2. En typisk dag består av?

– Den består av å stå opp, sjekke mail og frokost. Hvis jeg har barna hos meg er det fortsatt hjemmeundervisning, levere i barnehage, prøve å gå tur i skogen, eller ha barna med på lekeplassen. Der vi bor er det ikke så mye mennesker på lekeplassen så da kan ungene trygt leke der. Nå kan man jo også nyte kaffen og lunsjen ute i sola. Ellers er det i full gang med hektiske dager på jobb, alle har savnet frisøren og vi har savnet jobben. Godt å være tilbake.

3. Hva er det verste med korona-tilværelsen?

– At man må være så mye hjemme at jeg ikke fikk jobbet. Det er også et savn å ikke kunne være så mye med venner og familie som man pleier. Det var også svært tungt da jeg måtte permittere mine ansatte, og ikke vite hva som skulle skje. 

4. ...og det beste?

– Mer tid til barna, mindre stress i hverdagen, sette pris på de gode tingene.

5. Hva savner du aller mest fra før 12. mars?

– «Friheten» til å være ute, med familie, venner, jobben min, kundene i salongen og mine kollegaer

6. Hva frykter du mest som følge av koronaen?

– At noen av de nærmeste rundt meg skal bli syke av corona, i verste fall dø. Og økonomien. 

7. Tror du det kan komme noe bra ut av dette? I så fall, hva?

– Jeg tror vi vil sette mer pris på det vi har og de menneskene vi har rundt oss. At man kommer nærmere sin egen familie. At vi tar håndhygiene på alvor. 

8. Har du et råd til de som leser dette, uansett kategori?

– Vask hender, følg helsemyndighetenes anbefalinger, ta de på alvor og ta vare på deg selv og dine. 

Powered by Labrador CMS