PÅ FRIERFERD: Anniken Huitfeldt besøkte Kolbotn Torg i går.
PÅ FRIERFERD: Anniken Huitfeldt besøkte Kolbotn Torg i går.

Anniken fikk oppleve Kolbotn

At gamle Oppegård er viktig vises tydelig i antallet rikspolitikere som tar turen nå før valget. I går var turen kommet til Anniken Huitfeldt.

Publisert Sist oppdatert

Valgkamp har det med å tiltrekke seg «storpolitikerne» fra Oslo-gryta til provinsene rett utenfor. De siste dagene har både Jan Tore Sanner, Lan Marie Berg og flere andre politiske sluggere gjestet vårt distrikt, og vi har fra sikre kilder at SPs Jan Bøhler skal hit i kveld.

En drøy uke før stortingsvalget var det altså Anniken Huitfeldt sin tur til å besøke Kolbotn Torg. Ikke bare for å se på de nye info-tavlene om Jan Baalsrud, men også for å drive valgkamp.

– Vi har lansert en vekstplan for Akershus for å skape flere arbeidsplasser i regionen, sier stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt til Oppegård Avis.

Lederen av forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget er opptatt av å få til en god omstilling og skape nye arbeidsplasser på Kolbotn, i Follo og Akershus.

– Vi vil styrke forsknings- og teknologimiljøer slik at vi kan lede an i det grønne skiftet, sier Huitfeldt.

Arbeid til alle

I Arbeiderpartiets nye vekstplan pekes det på seks konkrete satsinger for å få til mer vekst og verdiskaping i Akershus:

1. Styrke forsknings- og teknologimiljøer slik at vi kan lede an i det grønne skiftet

2. Omstilling for å ta i bruk nye muligheter i næringslivet

3. Utvikle grønn energi og grønne transportløsninger

4. Et moderne og miljøvennlig landbruk og trygg matproduksjon

5. Skogbruk og bioøkonomi

6. Et sterkere reiseliv etter koronakrisen

– Dette vil være regjeringens politikk hvis vi får flertall, sier førstekandidaten til Akershus Arbeiderparti.

Lang erfaring

I Jens Stoltenbergs andre regjering var Huitfeldt både barne- og likestillingsminister, kulturminister og arbeidsminister. Hun har sittet på Stortinget for Akershus siden 2005, er utdannet historiker, og har vært forsker ved Fafo. I tillegg til å besøke Kolbotn Torg, var hun også innom 110-sentralen på Ski, og gikk på husbesøk sammen med Nordre Follo Arbeiderparti på Hebekk.

Hun hadde med seg én viktig oppfordring til alle velgere.

– Jeg vil anbefale alle å forhåndsstemme i år! Det kan du gjøre på Kolben eller i Nordre Follo Rådhus frem til 10. september, eller på Langhuset på Langhus frem til 9. september, avslutter Huitfeldt.

NB: Valgdagen for Stortingsvalget er mandag 13. september.

Powered by Labrador CMS