NÆRINGLIV

SENTRALT PÅ MYRVOLL: Apotek 1 Myrvoll har overtatt Attentus-lokalene på Myrvoll Torg.

Åpner apotek på Myrvoll

Torsdag 21. oktober åpner Apotek 1 dørene på Myrvoll Torg.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et lavterskel helsetilbud som har vært etterspurt av lokalsamfunnet, sier apoteker og gründer bak apoteketableringen på Myrvoll Torg, Hossam Kandil (43) fra Ski.

Han sier Apotek 1 har fra tidligere to apoteker i gamle Oppegård. Det ene av disse er lokalisert på Greverud og det andre holder til i Sentrumsbygget på Kolbotn.

Det nye apoteket, som skal åpne på Myrvoll Torg i slutten av neste uke, vil overta lokalene til det lokale eiendomsmeglerfirmaet Attentus. Disse lokalene er samlokalisert med Kiwi-butikken.

GLEDER SEG: Apoteker og gründer bak apoteketableringen på Myrvoll Torg, Hossam Kandil, gleder seg til å åpne det nye apoteket torsdag 21. oktober.

To år på Myrvoll

Etter å ha vært på Myrvoll Torg i to år har Attentus forlatt disse lokalene, og har nå kun én lokalisering i gamle Oppegård, i Kolbotn sentrum.

– Det har vært planen hele tiden at kontoret på Myrvoll var midlertidig og at apoteket skulle overta våre lokaler på et tidspunkt. Det passet oss knallfint å ha to kontorer gjennom pandemien, men nå er alle "gutta" tilbake der vi startet. Og det funker veldig fint, sier Bent Norderhaug i Attentus Kolbotn.

Fire fast ansatte

Den nye leietakeren gleder seg til åpningen om en ukes tid.

– Vi er fornøyde med våre lyse og trivelige lokaler på gateplan, midt i et kollektivknutepunkt og med gode parkeringsforhold. Nå gleder vi oss til åpningen, sier apoteker Hossam Kandil.

INNGANG: Det er fortsatt mye som gjenstår, men alt skal være klart til åpningsdatoen, ifølge apotekar Hossam Kandil.

43-åringen fra Ski er en småbarnsfar og har mastergrad i samfunnsfarmasi fra Universitet i Oslo, med over 20 års erfaring fra apotekbransjen. Han har de tre siste årene jobbet som apoteker på Apotek 1 Vinterbro.

Med seg har 43-åringen en dyktig og imøtekommende gjeng med autorisert helsepersonell som har variert bakgrunn og alder, og som alle brenner for sitt fag.

– Til sammen er vi fire fast ansatte og tre tilkallingsvikarer, sier Kandil.

Han sier at i tillegg til resept-ekspedering vil det nye apoteket tilby flere tjenester som vaksinasjon, inhalasjonsveiledning og medisinstart, samt et bredt sortiment av reseptfrie legemidler og hygiene- og velværeprodukter.

Et etterspurt tilbud

Det var for tolv år siden at et enstemmig formannskap i gamle Oppegård sendte inn et klart budskap til kommuneadministrasjonen med ønske om et lokalsenter på Myrvoll.

Den gamle Trelasttomten har nå blitt bygget ut og blitt til Myrvoll Torg med 350 nye leiligheter. Innen tre år skal det øke med ytterligere 400 boenheter. Med 100 nye boliger på nabotomten i tillegg, har behovet for et apotek på stedet meldt seg.

FOR TO ÅR SIDEN: KIWI Myrvoll åpnet dører 19. november 2019. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi har fått tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen om at folk gleder seg til apoteket åpner. Vi håper apoteket kan være med på å løfte Myrvoll Torg til et spennende og pulserende torg, sier Kandil.

Åpningstidene på Apotek 1 Myrvoll vil være mandag til fredag fra klokken 10:00 til 18:00, og lørdag fra klokken 10:00 til 16:00.

Powered by Labrador CMS