TILHOLDSSTED: I Kongeveien på Sofiemyr holdt noen asfaltarbeidere til i 2015. Politiet ønsker tips om hvor asfaltarbeiderne holder til nå.
TILHOLDSSTED: I Kongeveien på Sofiemyr holdt noen asfaltarbeidere til i 2015. Politiet ønsker tips om hvor asfaltarbeiderne holder til nå.

Politet advarer mot asfaltselgere

Flere i distriktet har blitt oppsøkt av "Travellers", eller såkalte asfaltarbeidere. Politiet advarer nå mot å ta i mot tilbud og jobb fra disse.

Engelske "Travellers", eller asfaltarbeidere som de også kalles, har gjort sitt inntog i distriktet. "Travellers" er som romanifolket et vandrende folkeslag, men med røtter i Irland, de følger ikke romani kultur og snakker ikke romani, og de ønsker heller ikke å bli forvekslet med romanifolket. Den siste tiden har politiet fått flere meldinger fra folk som har fått har fått besøk av de omstreifende asfaltarbeiderne. Politiet advarer nå mot å engasjere disse i jobb.

Les også: Advarer mot døvstumme tiggere som ringer på dører

– Vi har begynt å ta i mot meldinger på folk som blir oppsøkt her, i Follo- og Indre Østfolddistriktet. Politiet anbefaler sterkt å avvise tilbud om arbeid fra de her, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Rune Persen.

Ifølge politiet ser det ut som om vårt distrikt er det eneste som har blitt oppsøkt av "Travellers", og det kan virke som om de har kommet mannsterke. 

– Per nå ser det ut som det kun er i vårt distrikt. Vi hadde litt av det i fjor, og i år har de kommet med full styrke kan man få inntrykk av.

Basert på uærlighet

Politiet råder folk til å avvise tilbudene de kommer med når de ringer på døren, selv om de kan virke pågående. 

– Vi har fått melding på at folk har hatt besøk av dem og de er litt aggressive og pågående for å få jobb, men det er bare å avvise dem. De utfører ikke noen god jobb og stikker gjerne av så fort de får pengene, sier Persen. 

Politiet ønsker nå tips og tilbakemeldinger på hvor de kan befinne seg.

– Politiet kommer til å følge opp ganske tett. Vi er interessert i å få tilbakemelding på eventuelle steder der de har etablert seg med biler og campingvogner spesielt, sier Persen.

– Dette arbeidet baserer seg på uærlighet, presiserer Persen. 

Powered by Labrador CMS