AUFGUSS-PRINSESSE: Malin Karlsson (32) NM vant aufguss-NM på The Well.
AUFGUSS-PRINSESSE: Malin Karlsson (32) NM vant aufguss-NM på The Well.

Høy temperatur på aufguss-NM

Fredag 17. og lørdag 18. august kunne den som tok turen innom The Well få med seg Aufguss-NM. En helt spesiell opplevelse for de som ikke har opplevd det før.

Publisert

Fredag 17. og lørdag 18. august var det duket for Aufguss-NM på The Well. Et mesterskap i badstueritualer. Til sammen 14 deltakere stilte under fredagens team og lørdagens singelkonkurranse. 

Tok seieren hjem

Malin Karlsson (32) var var i ilden med sin fremføring omtrent midtveis i lørdagens singelprogram. I tillegg hadde hun, sammen med Thomas Bjørdal, konkurrert i team på fredagen. I begge øvelsene gikk hun helt til topps, og er dermed kvalifisert til VM som foregår mellom 17. og 23. september på SATAMA Sauna resort & Spa, rett utenfor Berlin, med rundt 90 deltagere. 

MAKKER: Malin Karlsson vant teamkonkurransen med sin makker Thomas Bjørdal.
MAKKER: Malin Karlsson vant teamkonkurransen med sin makker Thomas Bjørdal.

Les også: Teater i badstuen

Etter singelkonkurransen var Karlsson svært fornøyd med egen fremføring.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd, men er også selvkritisk, så jeg vet hva jeg bommet på, sa Karlsson rett etter konkurransen var ferdig. 

Den svenske jenta har jobbet på The Well siden det åpnet og har drevet med afguss i over tre år.  

– Det fyller meg med energi, jeg elsker å danse og røre på meg og fremføre noe. Den kontakten man får med gjestene er spesiell. Hvis jeg har en dårlig dag går jeg og gjør en aufguss, forteller Karlsson energisk.

One, two three, family

Det er mørkt i badstuen. Vinduene er dekket over og lyskastere er plassert på gulvet. Det strømmer inn folk som gleder seg til å se fremførelsen til Karlsson. Samtalene summer om hvor flink hun er. Det er tydelig at flere har sett henne opptre før. En dame som sier hun er fast gjest på The Well, forteller at hun alltid går på aufguss, at hun har vært med og sett på VM også. Noen har på seg strikkeluer med norske farger. Andre stemmer vitner om at det også er internasjonalt publikum tilstede. 

KARAKTER: Malin Karlsson var fullt ut i karakter under hele forestillingen. 
KARAKTER: Malin Karlsson var fullt ut i karakter under hele forestillingen. 

Saken fortsetter under bildet.

 

"Three, two, one, aufguss. One, two, three, familiy," roper en mann, som kan minne om en slags konferansier, og publikum i kor. De som driver med aufguss, enten som deltakere eller publikum anser seg som familie. 

– Vi er som en stor familie. Vi hjelper hverandre og lærer hverandre nye "moves," sier Karlsson. 

Alle i badstuen er enige, de andre deltakerne sitter bakerst og jubler når den som står på "scenen" gjør et godt "move." 

Sært, svett og artig

Hun har akkurat fremført et show hvor prinsessen trenger hjelp til å ta ned den onde dronningen, i ekte snøhvit-stil. Med kostymer, musikk, lys og rekvisitter, og selvfølgelig dufter. Den japanske badstuen på The Well er stappfull. Over 60 svette, nakne aufguss-entusiaster har stått i kø for å se fremføringen hennes. Noen kommer garantert også til å reise til Tyskland for å heie på Karlsson og Bjørdal i VM.

Stemningen er vanskelig å gjengi for en journalist som aldri før har overvært noe lignende. Det er nesten umulig å formidle noe så sprøtt som å sitte tett i tett med nakne, entusiastiske, klappende og heiende publikum, mens en badstue-mester i full kostyme lager show med dufter, musikk, håndkler og rekvisitter. Det høres for utrolig ut, og det var det nesten også. Men for en opplevelse! Har du ikke opplevd aufguss-mesterskap før, så bør du i aller høyeste grad få med deg det neste. Litt sært, veldig svett, men faktisk ganske artig.

Resultatene: 

Singel

1) Malin Carlsson - The Well

2) Jérôme Richter - Farris Bad

3) Olga Karolczyk - The Well

Team

1) Malin C. og Thomas Bjørndal (TW)

2) Maren Haga og Khalil El- Brahimi (Farris Bad)

3) Marianne Storfjord og Kjetil Grimsrud (TW)

Jury-medlemmene, kom fra seks forskjellige land og har tidligere dømt VM. Førsteplassene kvalifiserer seg direkte til VM, andreplassene går gjennom relegasjon i Belgia om to uker. 

Powered by Labrador CMS