VIL DU GÅ MED AVISEN? Mariusz (t.v.) forlater Oppegård Avis-skuta. Det gjør at Sturla Siger trenger nye stødige avisbud.

Trenger nye superbud

Når Mariusz Adamocha pakker snippesken og begynner i ny jobb i Oslo, trenger Oppegård Avis nye, spreke superbud. Er det deg eller noen du kjenner?

Publisert Sist oppdatert

– Det er vanskelig, ja kanskje umulig, å få tak i en «ny Mariusz», men jeg er helt sikkert på at det finnes gode, pålitelige folk her ute, sier Sturla Siger, budsjef for Oppegård Avis.

OPTIMIST: Sturla Siger er budsjef for alle avisbudene i Oppegård Avis, i tillegg til å være ihuga West Ham-supporter.

Totalt har polske Mariuz levert opp mot 3.000 aviser hver uke, fordelt på rundt 20 ruter, så det er ikke noe enkelt puslespill Siger nå har foran seg. Som vanlig er han optimist.

– Jeg går bredt ut og tenker nytt denne gangen. Kanskje kan vi alliere oss med et idrettslag eller organisasjoner. Jeg er åpen for ideer sier han.

Var en tungvekter

Når det gjelder Mariusz, så har han fått en positiv bi-gevinst av jobben som avisbud. Kiloene har nemlig rast av ham.

– Da jeg startet for sju år siden veide jeg 128 kilo. Du kan tenke deg hvor tungt det var å levere 3.000 aviser med den kroppen, ler han.

GIR SEG: Superbudet Mariusz Adamocha har levert tusenvis av Oppegård Avis de siste årene.

I dag er han derimot i så god form at han løper marathon med jevne mellomrom. Da er avisbudjobben bare som en lett oppvarming å regne.

Jo flere, desto bedre

Det er ikke først og fremst én stilling til én person som nå blir ledig. Siger er på jakt etter flere.

– Akkurat nå er det minst ti ruter vi skal fylle. Noen er på Svartskog, andre er i Oppegård syd, men vi har ledige ruter med jevne mellomrom. Kanskje er det noen pensjonister som vil kombinere avislevering med turgåing, eller ungdommer som vil tjene litt ekstra lommepenger. Avisbud er en ypperlig bi-jobb, sier budsjefen.

Adamocha fortsetter en liten stund til, men Siger ber interesserte ta kontakt så fort som mulig.

– Vi er litt på hæla nå, så det er bare å ta kontakt med meg fortløpende. Og så kommer jeg til å ta kontakt med Hege Frøyna i Oppegård IL, for hun er en dame som får ting til å skje, sier Siger.

Har du eller noen du kjenner lyst på jobb? Sturla treffes på 91 55 69 64 og post@oavis.no.

Powered by Labrador CMS