BADSTU: Nordre Follo kommune har bestemt seg for å stenge kommunens badstuer i vinter på grunn av høye strømpriser.

Stengte badstuer

«Hvem som har funnet på dette vet jeg ikke, men vedkommende kan umulig vite hva et badstubad betyr for mange», skriver Torfinn Torp.

Publisert Sist oppdatert

Noen har vedtatt å holde badstuene på de offentlige badene i Nordre Follo kommune stengt nå i vinter. Begrunnelsen er de høye strømprisene. For mange er badstubad en sosial møteplass og det fremmer utvilsomt folkehelsa, ikke minst psykisk. Og, det er en naturlig del av å svømme i svømmehallen. Antagelig er det nettopp om vinteren det er størst behov for å ha et tilbud om badstuebading tilgjengelig for kommunens innbyggere.

En badstueovn bruker riktignok en del kilowatt, men den står på bare noen timer hver dag og er termostatstyrt. Dessuten må strømforbruket til en badstueovn være veldig lite i forhold til det som går med til for eksempel å varme opp store idrettshaller, svømmehaller og å holde vannet varmt i svømmebasseng og dusjer. Sammenligner vi med strømforbruk til andre kommunale oppgaver er det ganske sikkert tilnærmet null, for ikke å snakke om sammenlignet med alle andre utgifter kommunen har. Det kunne vært interessant å se noen slike regnestykker. Dette stengningsvedtaket kan ikke være annet enn en symbolsk handling for at noen ønsker å vise utad at kommunen tar et slags ansvar for å redusere sine utgifter.

Hvem som har funnet på dette vet jeg ikke, men vedkommende kan umulig vite hva et badstubad betyr for mange. Det er nok ikke mange av de som bruker badstuene som har forståelse for denne stengningen. Jeg, og mange med meg, ber om at dette vedtaket gjøres om snarest. Om nødvendig, jeg er sikker på at de som setter pris på badstubading gjerne betaler både 30 og 40 kroner ekstra pr. gang for å få tilbudet tilbake.

Torfinn Torp

Powered by Labrador CMS