BILLIGERE: I 2022 blir det billigere å ha barn på SFO enn tidligere.

Nå blir det billigere for førsteklassinger på SFO – sjekk hva du sparer

Onsdag besøkte kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) Kolbotn og Nordre Follo. Med seg i pc-veska hadde hun en gladnyhet til alle foreldre med førsteklassinger på SFO.

Publisert Sist oppdatert

Det har blitt markant dyrere å leve de siste månedene. Matprisen er økt, strømmen er rekorddyr og prisen på drivstoff når stadig nye høyder.

Én ting har derimot blitt billigere siden forrige skoleår.

Fra 1. august ble det nemlig innført 12 timers gratis SFO per uke for alle førsteklassinger. Gruppeleder for Nordre Follo Ap, Oddbjørn Lager Nesje, har selv en førsteklassing på SFO på Kolbotn skole og sammen med kunnskapsministeren regnet han ut hvor mye familien sparer på tiltaket.

– Som følge av tiltaket er prisen redusert med 1762 kroner fra 3460 til 1698 kroner per måned for førsteklassinger på SFO i Nordre Follo. For oss småbarnsfamilier betyr dette svært mye i en tid da pris- og kostnadsveksten rammer hardt, sier gruppeleder i Nordre Follo Ap, Oddbjørn Lager Nesje.

GJORDE UTREGNING: Gruppeleder for Nordre Follo Arbeiderparti, Oddbjørn Lager Nesje og kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) regner ut hvor mye småbarnsfamilier sparer på billigere SFO og barnehage

Redusert makspris

Det var på et åpent møte om skolepolitikk på Kolbotn skole onsdag kveld at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) orienterte om tiltaket som gir småbarnsfamilier lavere utgifter. Har du i tillegg barn i barnehagen, så «sparer du» enda mer.

– Maksprisen i barnehagen settes ned for første gang på åtte år, fra 3315 til 3050 kr i måneden. Vårt mål er at pris ikke skal være til hinder for at alle barn skal delta i barnehagen, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Med disse tiltakene vil en familie med en førsteklassing på SFO fem dager i uken og et barn i barnehagen spare over 20 000 kroner i året.

– Det er helt klart en riktig prioritering av regjeringen å prioritere småbarnsfamilier i den situasjonen samfunnet er i nå. Slik fordelingspolitikk trenger vi mer av i årene som kommer, sier gruppeleder i Nordre Follo Ap, Oddbjørn Lager Nesje.

Powered by Labrador CMS