SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), slik det er fremstilt i informasjonsbrosjyren til departementet.

– Nå er kampen over

Mandag 11. desember fremmet SV, A og Sp et forslag om ekstern evaluering av beredskapssenteret på Taraldrud. Forslaget ble nedstemt, og dermed er den store kampen om beredskapssenteret over.

Publisert

Mandag 11. desember fremmet SV, A og Sp et forslag i Stortinget, med ønske om en ekstern evaluering av beredskapssenteret på Taraldrud. 

Voteringen endte med 45 stemmer for og 57 mot, og dermed er beredsksapssenterets skjebne avgjort i Statsbudsjettet 2018.

Blir bygget

Det blir beredskapssenter på Taraldrud, det blir innvilget 2, 6 milliarder kroner til å bygge det, og det vil ikke komme flere sjanser til  å evaluere og endre planene rundt byggingen av det omstridte prosjektet. 

Les også: 660 millioner kroner til beredskapssenteret

– Nå er den store kampen over. Jeg har vært utrolig stolt over å få lov å være Oppegård og Stopp støyen sin stemme på Stortinget. Vi kommer til å jobbe sammen om små, men viktige ting, forbedringer der vi kan, men den store kampen om senteret ble avgjort i går.

NB! Saken fortsetter under bildet! 

HOLDT ET FLAMMENDE INNLEGG: Nicholas Wilkinson (SV) var klar i sin tale på Stortinget om Taraldrud, men det blir ingen ekstern granskning.
SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), sett fra sør-øst. Helikopterplassen plasseres på en høytliggende del på tomten, parallelt med E6. I det fallende terrenget ned mot Snipetjern planlegges hangarer og hovedbygg.

– Bedre enn det var

For at forslaget skulle gå igjennom måtte Venstre stille seg bak det, men alle Venstre-representantene tilstede ved voteringen, stemte imot. Til tross for lovnader i valgkampen fra, blant annet,  Abid Q. Raja. 

– I motsetning til andre partier skal Høyre og FrP ha ros for at de var ærlige om hvor de ville hele tiden, sier Wilkinson. 

Se også: Se vår reporter Peder Blümleins omtalte og elskede dokumentar om eksprpriasjonssaken på Taraldrud her!

SV-politikeren roser Stopp støyen for engasjementet i saken, og er glad for at de har fått til så mye. 

SLIK BLIR DET: Her ser du en tegning av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), sett fra sør-øst. Helikopterplassen plasseres på en høytliggende del på tomten, parallelt med E6. I det fallende terrenget ned mot Snipetjern planlegges hangarer og hovedbygg.

– Selv om vi er skuffet over at vi ikke vant hele forslaget vårt, har Stopp støyen gjort at det senteret som er planlagt nå, ser helt annerledes ut enn det som var planen. Vi er lei oss for at forslaget ikke gikk igjennom, men er utrolig stolte over at det er mange ganger bedre for folk i Oppegård nå, enn det opprinnelige forslaget var, sier han. 

Powered by Labrador CMS