SØKER ETTER NYE LOKALER: Daglig leder Max Shojaj må legge ned Martha & Maria’s Café den 31. august. Cateringvirksomheten fortsetter han videre med og søker nå etter nye kafélokaler på rundt 100 kvadratmeter i Oppegård eller Oslo.

– Jeg gjør det ikke frivillig

Etter syv år med kafédrift på Tårnåsen senter må Max Shojaj stenge dørene på Martha & Maria’s Café for godt.

Publisert

– Det er trist, men jeg er nødt til å legge ned kafedriften. Jeg gjør det ikke frivillig, sier Max Shojai (47), som startet kafeen sammen med sin tidligere kone i februar 2011.

Siden den gjeldende tiårsleieavtalen skulle gå ut i mars 2019 og hadde rett til forlengelse for ytterligere fem år, prøvde Shojai å forlenge kontrakten i januar i år, men fikk nei til det fra gårdeieren med begrunnelse om byggeplaner på senteret.

Les også: Stor suksess med kafé for kreftrammede

Tapte rettsaken

– Advokaten min krevde da en erstatning på grunn av de store investeringene i kafeen, men da gikk gårdeieren til tingretten og søkte om å avvikle kafeen. I slutten av juli fikk jeg dommen. Gårdeieren fikk medhold. Det er fordi jeg betalte husleien ti-elleve dager for sent flere måneder på rad det siste halvannet året, sier Shojai, som er bosatt på Kornmoenga.

47-åringen kunne anke dommen, men valgte å ikke gjøre det likevel. Fredag 31. august opphører kafédriften. Gårdeier Svein Erik Tverli i Insenti AS bekrefter dette.

– Leietakeren har ikke oppfylt sine forpliktelser i forhold til leieavtalen. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken, sier Tverli.

STENGER 31. AUGUST: Kaféen legges ned den 31. august.

Taper 800.000 kroner

– Gårdeieren har ikke gjort noe med senteret på mange år. For å leie disse lokalene på 170 kvadratmeter betaler jeg 35.000 kroner (inkludert moms og felleskostnader). Både Bingo og Tipping-boden ble lagt ned, og så forsvant Meny med post-i-butikken, sier kaféeieren.

Ifølge Shojai har det vært færre kunder på senteret for hvert år de siste årene. Bare på kaffekunder har han mistet rundt 1500 kroner per dag siden Meny ble erstattet med Kiwi.

Når han legger ned kafeen, taper han over 800.000 kroner, ifølge ham.

Fortsetter med catering

– Jeg har jobbet veldig hardt for å beholde kafeen, solgt leiligheten min i Oslo og tok et lån på rundt 700.000 kroner. Vi ansatte en medarbeider og utvidet tilbudet med øl og vin, men det hjalp ikke stort, sier Shojai.

STORTRIVES: Elsa Hunsbedt (58), Arild Monty (77) og Freddy Engstrøm (61) er på kafeen hver dag og synes det er trist at tilbudet forsvinner.

Nå søker han etter nye og litt mindre lokaler i Oppegård og Oslo for å drive med kafé og catering. Den ene ansatte, som har jobbet på kafeen i litt over ett år, mister nå jobben.

Vil savne kafeen

Freddy Engstrøm (61) fra Trollåsen synes det er veldig trist at kafeen forsvinner.

 

– Jeg kommer til å savne den. Det ødelegger for det sosiale samværet vi har etablert her. Vi har quizkvelder hver eneste dag og det er alltid noen kjente å møte her. Det går fra kaffe og te til mat og vin, og det er alltid koselig, sier 61-åringen.

Powered by Labrador CMS