TIL MYRVOLL: Follo Brannvesen måtte rykke ut søndag ettermiddag. Bildet er et illustrasjonsbilde.

Skogbrann på Myrvoll

– Vi tror det var en engangsgrill som var årsaken, sier brannsjef Dag Christian Holte.

Litt over klokken 17 søndag ettermiddag den 27. mai, fikk politiet en melding om brann i Brattåsveien på Myrvoll. 

– Det var en heftig brann som var i ferd med å gå opp i tretoppene. Vi fikk slukket den ganske raskt med brannslanger, men hadde det vært mer vind, hadde brannen blitt større og vanskeligere å kontrollere, sier brannsjef Dag Christian Holte. 

Les også: Totalforbud mot bål

Det var et område på omtrent 200 kvadratmeter (omtrent på størrelse med en stor volleyballbane) som brant. Heldigvis kom ingen hus, dyr eller personer til skade.

Engangsgrill er trolig årsaken

BRANNSJEF: Dag Christian Holte.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men brannvesenet og politiet mistenker at det står en engangsgrill bak. 

– Problemet med engangsgrillene, er at de sender varme ned i bakken, og det fortsetter å ulme i gresset selv om grillen er slukke, sier Holte. 

For ordens skyld: det er totalforbud mot å fyre opp bål, grill og engangsgrill frem til det kommer nedbør av betydelig mengde. 

Les også: Brann i bil på Kolbotn

– Folk må for all del ikke fyre opp noe som helst i den knusktørre skogen, advarer politioverbetjent Silje Stokken Uppheim. 

Det er opprettet sak, og brannårsaken vil etterforskes. 

Totalforbud mot bål

Totalforbudet ble innført onsdag 23. mai i flere kommuner, deriblant Oppegård, og gjelder frem til det kommer en nedbørsmengde av betydning. Det betyr at det er ikke lov til å tenne bål, griller eller engangsgriller i nærheten av skog og annen utmark.

Les også: Overgrepssiktet ilagt besøksforbud

«I nærheten av» defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale.

Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes - selv om du er ved vannkanten.

Det betyr:

  • Ikke tenn bål.
  • Ikke kast røken.
  • Ikke bruk engangsgrill.

Powered by Labrador CMS