BRING IT ON!: J16-spillerne i Kolbotn er klare for nye utfordringer i Bring-serien. Torsdag kveld var det kakefeiring.

Kakefest for Bring-plass

KILs håndballjenter i J16-klassen sikret seg plass i den nasjonale Bring-serien. Vi ble med på kakefesten.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er viktig for meg ja, men enda viktigere for jentene, sier hovedtrener Tom Arnesen.

Han har vært en viktig brikke i puslespillet siden jentene startet på barneskolen. Ifølge sikre kilder viste han powerpoint-filer med Bring-serien som mål, helt tilbake i 2015.

Det er ikke den ambisiøse treneren noe som helst redd for å innrømme.

– Det er gøy å nå målene vi har satt oss. Det som kjennetegner denne gjengen er at de trives i hverandres selskap, de har vært treningsvillige hele veien og de har hatt dette som et underliggende mål siden 2015, da de fikk høre om Bring-serien for første gang, sier Arnesen.

– Så er vi ekstra stolte av at vi fortsatt er 22 spillere. Mange lag går i oppløsning når jentene blir 15-16 år, men det har ikke skjedd her. Vi har en stor og god gruppe fortsatt, skyter assistenttrener Kenneth Johnsen inn.

TRENERTRIO: Kenneth Johnsen, Tom Arnesen og Bao Ly er dagens trenertrio. I tillegg har Erik Hedlund vært med det siste året og Hege Snekkermoen Nydahl har vært en bauta i oppmannsrollen i flere år.

Nasjonal serie

Vi tar en rask innføring i hva Bring er. Det er altså en nasjonal serie i håndball man må kvalifisere seg til. Lagene som kommer gjennom nåløyet, plasseres i seks puljer med ni lag i hver. Puljevinneren, pluss de to beste toerne, går til et gjevt sluttspill.

– Ambisjonen er å levere best mulig. Det er vanskelig å definere målet noe tydeligere før vi ser hvem vi skal spille mot, for det er store forskjeller på de 54 lagene. Jeg er sikker på at det blir mange store opplevelser gjennom sesongen uansett, for dette er det største man kan oppleve for denne aldersgruppen, sier Arnesen.

Stolt styre

På plass på kakefesten var også styret i Kolbotn håndball, for å vise hvor stolte klubben er av jentene. Både Stine Solberg Andersen og Kyrre Johannessen ville mer enn gjerne fortelle at det betyr mye for klubben.

– Det er ekstra kult siden det er noen år siden et jentelag klarte å kvalifisere seg sist. Det er mange lag som satser hardt og å komme gjennom nåløyet er tøft. Det vet disse jentene, som har vært gjennom to tøffe kvalik-runder. Når man i tillegg vet at det har kommet til en del nye jenter før kvalifiseringen, så er det en stor prestasjon å klare det, uten å kjenne hverandre så godt, sier Solberg Andersen.

Jentene på Bring-laget er nemlig en god miks av spillere fra «nærområdet».

– Her er det jenter fra Kolbotn, Oppegård, Hauketo og Holmlia, samt fra Ski, Drøbak og Siggerud. Flere lag rundt oss har gått i oppløsning og da er det hyggelig at de kommer til oss, sier hun videre.

STYRE: Stine Solberg Andersen og Kyrre Johannessen var på plass for å hylle kvalik-prestasjonen.

Store kostnader

Nasjonal serie vil naturlig nok innebære en del reising. Satsingen må finansieres av laget selv.

KAKEFEST: Spillerne satte pris på kakefeiringen, før de løp ut i hallen for å bli enda bedre.

– Det er en blanding av penger laget har samlet inn og egenbetaling. Det koster litt penger å være på det, men så er det også drømmen for mange av jentene, sier Solberg Andersen.

Kyrre Johannesen legger til følgende:

– Det er for de som ønsker å gjøre det lille ekstra. Det er sånn det er. Samtidig tror jeg de som velger å være med på det, får mye igjen for det, sier han.

Gode gutter

16-åringene på jentesiden er ikke det eneste laget som har kvalifisert seg til Bring-serien. Også guttene er klare for den nasjonale serien.

– Det er ganske unikt at vi har et så bra trinn. Det er det ikke mange klubber som klarer. Det er også viktig for oss som klubb, med tanke på neste år når 2006-årgangen går over til junior. Vi har et ønske og mål om å bygge opp et godt juniormiljø og derfor var dette et viktig ledd i den strategien, sier Johannessen og Solberg Andersen.

SPESIALKAKE: Jubelbildet fra kvaliken prydet kaken.
Powered by Labrador CMS