I KRISTIANSUND: Foran fra v. Matheo Torp Gilinsky, Martin August Aak og Liv Sandvik-Kleppestø. Bak fra v. hovedtrener Eduard Aplevich, Anzor Musaev, Simen Ekeberg, Aneas Kjelland-Hysvær og Sofia Aak (jentetrener).

Fantastisk av Kolbotn-bryterne i NM

Ti deltagere, ti finalister, seks gull og fire sølv. De to siste ukene med NM og Landsmesterskap i bryting er blitt historien om Kolbotn-bryternes jubeluker.

Publisert

Det startet med NM for ungdom og junior på Skedsmo, og i helgen var det NM for gutter/jenter 15 år og Landsmesterskap for gutter/jenter 12 år i Kristiansund.

– Våre totalt 10 uttatte mesterskapsbrytere imponerte stort i alle konkurransene, sier sportslig leder Preben Aak i brytegruppa i Kolbotn IL.

Rent bord på Skedsmo

Den 16. og 17. oktober sto Skedsmo Bryteklubb som NM-arrangør for Ungdom og Junior i Tærudhallen på Skedsmo. Kolbotns fire brytere, to i ungdom og to i junior, gjorde rent bord.

Martin August Aak ble Norgesmester i Ungdom 45 kg og Anzor Musaev tok tittelen i 48 kg. Søndag fulgte Hermund Ophaug opp med seier og NM-tittel i 63 kg og Marius Dalsbotten tok NM-tittelen i 72 kg.

DOBBELTMESTER: Martin Aak, her mot Kaspar Pettersen, BK Atlas i Ungdoms-NM.

– Dette er i seg selv imponerende, men med tanke på at disse mesterskapene gikk parallelt med Skedsmo-cup for de yngre bryterekuttene, er det tydelig at Brytegruppa i Kolbotn IL har gjort mye riktig gjennom pandemien. I tillegg til våre fire NM-gull av fire mulige så stilte Kolbotn også opp med den største troppen i Skedsmo-cup. Med 23 deltagere hadde vi nær 20% av deltagerne i Cupen, forteller Aak.

TYNGST: Marius Amundsen Dalsbotten ble mester i 72 kg. klassen, her i ferd med å få inn et solid løft.

Kristiansund-mesterskapet

I helgens NM for G/P-15 og LM for G/P-12 i Kristiansund stilte Kolbotn med 6 brytere, og også i disse mesterskapene gikk samtlige brytere fra Kolbotn til finalen etter meget bra bryting.

Liv Sandvik Kleppestø vant gull i sin klasse P-12 i Landsmesterskapet. Martin August Aak ble Norgesmester i sin klasse i G-15, og er dermed dobbelt Norgesmester på to uker. Matheo Torp Gilinsky vant sølv i sin klasse i G-12 i Landsmesterskapet, mens Anzor Musaev, Aneas Hysvær og Simen Ekeberg vant sølv i sine klasser i NM for G-15.

GULL OG SØLV: Anzor Musev (blå drakt) sikret seg gull i Skedsmo og sølv i Kristiansund.

– Kommentar til superresultatene, Aak?

– Samtlige brytere fikk ut sitt beste i NM-helgene, mye takket være vår hovedtrener Eduard Aplevich og jentetrener Sofia Aak. De har organisert gode treningsopplegg og har gitt riktig coaching, forteller Aak senior.

Selv om han nødvendigvis ikke er overrasket over de gode resultatene, er han virkelig imponert over prestasjonene sier den sportslige lederen.

– Vi har hele tiden visst at det gode opplegget til Eduard ville bære frukter. Vi er også glade for at Sofia nå har tatt en rolle i trener-teamet etter at hun valgte å avslutte egen karriere. Sofia har ansvar for jentene i klubben. Kort oppsummert har Kolbotn-bryterne gått 32 kamper i disse mesterskapene og vunnet 28 av dem. 6 gull og 4 sølv taler for seg selv, forteller han til Oppegård Avis.

De ferske resultatene viser at det har vært lagt ned en solid dose treningstimer, også gjennom pandemien.

– Vi har jobbet målbevisst med rekruttering de siste årene, og selv om det har vært tøft gjennom hele pandemien, har vi nå mange utøvere både på bryteskolene, i knøtteklassene og i aldersbestemte klasser. Når vi så klarer slike resultater i nasjonale mesterskap er det veldig gledelig. Vi er på riktig vei – all ære til trenere og oppmenn som gjør en forrykende god jobb for de flotte utøverne våre, avslutter sportslig leder Aak.

SKEDSMO: Hermund Ophaug i ferd med å få inn et solid kast i mesterskapet på Skedsmo.
Powered by Labrador CMS