HEFTIGE KØER: Store deler av den siste uken har det vært manuell dirigering langs Skiveien mellom Myrvoll og Greverud på grunn av veiarbeidene.

Nye busslommer i Skiveien

Det har vært graving i Skiveien siden juni, nå kommer det nye busslommer langs strekningen.

Publisert

Mange har sikkert undret seg over hva som foregår i Skiveien, mellom Myrvoll og Greverud. Her har det vært graving siden juni, og til tider også midlertidig lysregulering av trafikken. Johan Hansen, byggleder i Statens vegvesen, opplyser om at det har vært to prosjekter på gang.

HEFTIGE KØER: Store deler av den siste uken har det vært manuell dirigering langs Skiveien mellom Myrvoll og Greverud på grunn av veiarbeidene.

– Det er et busstopp i begge retninger som skal bygges, dette er det fylkeskommunen som står for, sier Hansen. 

Arbeidet ble startet opp i juni, og skulle egentlig vært ferdig i juli, men ettersom kommunen ville inn å gjøre rehabiliteringsarbeid på kloakk og vannledninger, har det tatt litt lengre tid å bli ferdig, ifølge Hansen.

– Nå starter vi med de første lagene av asfalt neste uke. Etter det skal det settes kantstein, lages trafikkøy og busstopp, sier Hansen. 

Ferdig i november

HER JOBBES DET: Arbeidene står trolig ferdig i november.

Akkurat nå holder de på å  montere veglys, som kommer opp i løpet av neste uke, informerer Hansen. Han sier de regner med å være ferdig med arbeidene i slutten av november.

– Det er klart det er sent på høsten med tanke på asfalt og vegmerking, noe som gjør det litt vanskeligere nå enn på sommertid. Vi må planlegge etter været, sier Hansen.

Godt samarbeid

Hansen opplyser om at kommunen har brukt samme entreprenør til vann og- kloakkarbeidet, som fylkeskommunen har brukt til å lage busslommene. Selv om arbeidet har blitt noe forsinket, har det vært et godt samarbeid mellom kommunen og Statens vegvesen. 

– Vi har hatt et godt samarbeid med kommunen, så det har vært helt greit. Det har spart begge parter for masse jobb og penger, å gjøre disse arbeidene samtidig, slik at kommunen ikke måtte komme å grave opp igjen etter vi hadde gjort vårt, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS