GLAD KJØPMANN: Erlend Herbjørnrød ved Rema 1000 på Sofiemyr konstanterer mega-økning i salget på grunn av lange åpningstider.

– Hurra for langåpent

Både kundene og butikkene elsker å handle mat fra tidlig til sent. Lange åpningstider er god butikk.

Publisert Sist oppdatert

I papirutgaven av Oppegård Avis kan du den 8. september lese om suksessen nærbutikkene våre har med langåpent. 

Det er flere enn bare kundene som elsker å handle både tidlig og sent. Dagligvarer på morgen og sen kveld går nemlig unna som varmt hvetebrød!

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 8. september. Se videointervju med butikksjefene i playeren øverst i saken, og videoiintervju med to glade sent- og tidlig-kunder litt lenger ned.

 Sterk vekst

Både kundene og butikkene er fornøyde med åpningstidene 07.00 til 23.00

FORNØYD: Butikksjef Christian Johan Kai Dyvik i Kiwi Sonsterudveien.

Rema 1000 Sofiemyr, Coop Extra og Kiwi i Sønsterudveien har alle sterk vekst, og mener det absolutt er lønnsomt med langåpne butikker. 

Kundeservice 

FORNØYD: Butikksjef Coop Extra Loganathan Sivasambu.

– Det er mange folk som liker å handle tidlig, før jobben. På kvelden kommer gjerne de med andre skift, sier Christian Johan Kai Dyvik, butikksjef på Kiwi i Sønsterudveien.

 Alle butikkene er enige om at det er god kundeservice å ha åpent mellom 07.00 og 23.00, og at kundene nå har blitt vant til de lange åpningstidene.

– Stenger vi tidligere finner de en annen butikk å handle i, sier Loganathan Sivasambu, butikksjef på Coop Extra.

I tillegg til disse tre har også Kiwi på Oppegård-senteret åpent i samme tidsrom.

Kundene jubler

Brit Bjørneby er fast kunde på Coop Extra og er veldig fornøyd med åpningstidene, og bekrefter det Sivasambu sier med valg av butikk.

– Jeg ville nok valgt å handle et annet sted dersom åpningstidene gikk tilbake til for eksempel klokken 18.00 eller 20.00, sier Bjørneby, som er svært fornøyd med å kunne handle også senere på kvelden.

Andreas Rabenal er ute og handler med sønnen, Daniel (8 måneder). Han liker godt at det er åpent lenger. Selv om han er i permisjon for øyeblikket, og kan handle midt på dagen, er det stort sett på kvelden han handler.

GLAD KJØPMANN: Erlend Herbjørnrød ved Rema 1000 på Sofiemyr konstanterer mega-økning i salget på grunn av lange åpningstider.

Klikk her for å se videointervju

– Jeg handler gjerne rundt syv på kvelden, sier Rabenal.

PS: Klikk play her for å se videointervju med de to kundene.

Kveldstid

Det er størst økning på kveldstid, og det er gjerne barnefamilier som handler på denne tiden ifølge Erlend Herbjørnrød, kjøpmann på Rema 1000 Sofiemyr.

– Syv til elleve er lønnsomt. Spesielt på kvelden er det lønnsomt, sier Herbjørnrød.

PS: Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis den 8. september. Send oss gjerne noen debatt-ord om saken på debatt@oavis.no!

Powered by Labrador CMS