MANGLER UTSTYR: Det er for tiden så stor mangel på hurtigtester at kommunen må prioritere hvilke elever som får teste seg.
MANGLER UTSTYR: Det er for tiden så stor mangel på hurtigtester at kommunen må prioritere hvilke elever som får teste seg.

Mangler testutstyr

Manglende tilgang på hurtigtester gjør at kommunen må prioritere testing av elever på 5.-7. trinn, fremfor elever på ungdomsskoletrinnet.

Publisert Sist oppdatert

Nordre Follo kommune ønsker å fortsette tiltaket med jevnlig testing av elevene på 5.-10. trinn. Det er imidlertid ett stort problem.

På grunn av manglende tilgang på hurtigtester akkurat nå, er det besluttet å foreløpig prioritere jevnlig testing av 5.-7. trinn, fordi smitten nå er høyest i denne aldersgruppen.

Det skriver smittevernteamet i Nordre Follo kommune, i en melding til foresatte, distribuert ut via skolene.

Ikke testing på ungdomsskolene

Mens elever på ungdomsskoletrinnet ikke får utdelt noe nytt testutstyr foreløpig, vil elevene på 5.-7. trinn de neste dagene få utdelt en pakning med fem tester, slik at det blir oppstart med jevnlig testing for denne aldersgruppen torsdag eller fredag denne uken.

– Det er ønskelig at elevene tester seg før de kommer på skolen mandag og torsdag fremover. Elever som har gjennomgått Covid-19 trenger ikke å teste seg jevnlig. Elever som er vaksinert med én koronavaksine bør teste seg. Vi minner samtidig om at alle – både vaksinerte og uvaksinerte – må holde seg hjemme og teste seg hvis de får symptomer, skriver smittevernteamet i Nordre Follo kommune.

Uvisst når utstyret kommer

Ifølge en melding rektor ved Ingieråsen skole, Erling Berrum, har sendt til foresatte, er det usikkert når testutstyret til elever på ungdomsskolen kommer.

– Kommunen gjenopptar samtidig jevnlig testing også for elevene på 8-10 trinn så snart vi mottar flere hurtigtester. Beskjeden fra nasjonale myndigheter er at vi kan forvente å motta nye hurtigtester i løpet av januar, men foreløpig har vi ingen informasjon om nøyaktig når dette skjer, skriver Berrum.

Oppfordrer til testing

DRA HIT: Har du symptomer som feber, hoste, sår hals, tap av lukte-, og eller smakssans eller nedsatt allmenntilstand, bør man dra hit, på teststasjonen på Langhus.
DRA HIT: Har du symptomer som feber, hoste, sår hals, tap av lukte-, og eller smakssans eller nedsatt allmenntilstand, bør man dra hit, på teststasjonen på Langhus.

Det bør ikke være det minste tvil om hva man bør gjøre hvis man har eller mistenker å ha symptomer på luftveissykdommer i disse dager, men i tilfelle det skulle være noen, har Berrum følgende oppfordring:

– Minner også om at det er lav terskel for å teste seg i kommunen, og at alle elever med symptomer på Covid-19 ikke må komme på skolen, men bestille PCR test på kommunens testsenter. Eksempler på symptomer er som tidligere nevnt feber, hoste, sår hals, tap av lukte- og smakssans og nedsatt allmenntilstand, skriver Berrum.

Powered by Labrador CMS