Nå er fem personer fra Solborg-utbruddet døde

Kommunen melder fredag morgen om det femte dødsfallet knyttet til utbruddet ved Solborg i Ski.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 10. desember på formiddagen døde en eldre person som var innlagt ved kommunens korona-avdeling ved Langhus bo og servicesenter, hvor smittede beboere ved Solborg bo- og aktiviseringssenter er isolert. Dette er det femte dødsfallet tilknyttet utbruddet ved Solborg, melder Nordre Follo kommune i en pressemelding.

– Dette var veldig trist å høre om nok et dødsfall. Jeg sender mine varmeste tanker til de nærmeste pårørende som nå har mistet en nær, og jeg ønsker å uttrykke min kondolanse, sier ordfører Hanne Opdan.

– Mine tanker går også til ansatte ved Solborg, som opplever å miste flere pasienter i løpet av kort tid til Covid-19, sier ordføreren.

Det er nødvendig at ansatte har pasientkontakt og det er ønskelig at pårørende får besøke sine kjære.

– Sårbar gruppe

Alle anbefalte smitteverntiltak er innført på Solborg.

– Beboere i sykehjem er en svært sårbar gruppe i pandemien, de har høy risiko for alvorlige følger av Covid-19 sykdom både fordi mange har en høy alder samt at de ofte har flere underliggende sykdommer.

– Dette er også grunnen til at sykehjemsbeboere og de aller eldste i vårt samfunn vil bli prioritert for koronavaksine først, sier ordfører Hanne Opdan

Fredag klokken 10 har kommunen invitert til pressekonferanse om situasjonen ved Solborg.

Powered by Labrador CMS